Події

Правоохоронці викрили чоловіка, який незаконно вирубав соснові дерева у громаді Житомирського району

12 December 2023, 15:24

Поліцейські викрили причетного до незаконної порубки соснових дерев на території Харитонівської громади.

Про це 12 грудня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«11 грудня до правоохоронців відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського райуправління надійшло повідомлення від працівників Кропивнянського лісгоспу про вирубані соснові дерева у лісовому масиві», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські слідчо-оперативної групи, які працювали на місці події, зафіксували обставини протиправної діяльності.

У ході проведених розшукових заходів поліцейські встановили причетного до порубки. Попередньо, напередодні 27-річний житель сусіднього села вирубав 6 дерев на території лісництва та перевіз їх за місцем проживання. Пізніше колоди він продав односельцю.

Відтак правоохоронці вилучили трактор з причепом у причетного, а вже оброблені лісоматеріали – у покупця. Нині слідчі поліції розпочали розслідування.

Попередня правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Законодавством таке правопорушення карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі чи позбавленням волі терміном до 3 років.

Нагадаємо, 30 жовтня до поліції надійшло повідомлення про незаконну вирубку лісу в Ушомирській громаді, неподалік села Жабчого. На місці події правоохоронці застали двох місцевих жителів: 58-річного чоловіка та його 34-річного сина.

Як повідомляв Житомир.info, 24 вересня 2023 року четверо жителів Бердичівської громади віком від 18 до 33 років зрізали 16 дерев осики, при цьому не маючи на це будь-яких дозвільних документів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ліс лісопродукція дерево деревина вирубка сосна лісництво колода 
Матеріали по темі