Події

Втратила 28 тисяч гривень: шахраї ошукали 20-річну волонтерку із Житомирського району

16 December 2023, 11:03

Одні волонтерять, а інші на цьому заробляють: поліція розслідує інтернет-шахрайство.

Про це 16 грудня інформує Житомирське районне управління поліції.

«Днями до поліції звернулася 20-річна жителька Житомирського району із повідомленням про ошуканство. Жінка розповіла, що відкрила збір на потреби військовослужбовців та розмістила оголошення про це у соціальній мережі. До того ж вона вказала, що збирає кошти вперше, ймовірно це й привернуло увагу шахраїв. Наступного дня в одному з месенджерів жінка отримала дзвінок від незнайомого абонента. Замість імені в мережі висвітилася назва банку, де вона відкрила рахунок, тож потерпіла без вагань відповіла. Співрозмовник назвався представником фінансової установи та розповів, що для зняття лімітних обмежень під час збору коштів жінці необхідно авторизуватися на сайті банку та назвати співрозмовнику код підтвердження, який надійде у повідомленні. Потерпіла виконала усі інструкції та вже за кілька хвилин зрозуміла, що рахунок, на який надходили кошти, спустошено. Таким чином зловмисники «заробили» близько 28 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.


Нині слідчі відділу поліції №1 Житомирського райуправління встановлюють причетних до вчинення правопорушення у межах кримінального провадження, відкритого за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Правоохоронці закликають громадян бути більш обачними у спілкуванні з незнайомцями:

  • ніколи не виконуйте телефонних вказівок сторонніх осіб (особливо тих, що стосуються будь-яких фінансових операцій);
  • нікому не надавайте свої особисті дані та коди доступів до рахунків, які приходять у смс-повідомленнях;
  • отримавши дзвінок про негаразди з банківськими рахунками, найкращим виходом буде завершити поточну розмову та особисто зателефонувати на гарячу лінію фінансової установи чи завітати в одне з відділень для вирішення виниклих питань.

Дотримуйтесь цих головних правил та будьте у безпеці!

Нагадаємо, 14 грудня поліція повідомила про те, що у Житомирі 68-річна містянка повіривши у те, що її доньці потрібна термінова операція, віддала «медпрацівниці» 3 тисячі доларів та 80 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2023 року до поліції звернулася жителька Лугинської громади, яка повірила шахраю, що представився працівником банку, та втратила майже 100 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай поліція волонтер ошуканство шахрайство волонтерка 
Матеріали по темі