Суспільство

Двох митрополитів з Житомирської області внесли до офіційного календаря російської православної церкви на 2024 рік

16 December 2023, 15:37

У москві випустили «Патріарший календар» на наступний 2024 рік – офіційне видання російської православної церкви, куди увійшли усі нинішні очільники РПЦ та Української православної церкви московського патріархату.

Про це 15 грудня повідомив заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ Євстратій Зоря у facebook.

«У Мск випустили «Патріарший календар» - офіційне видання РПЦ, де всі діючі єпископи тієї структури, яка себе називає «незалежною УПЦ» - описані саме як архієреї Московського Патріархату. Чи хтось із них письмово і офіційно заперечив/заперечить свою приналежність до МП? І зверніть увагу - ані митрополита Симеона (Шостацького), ані митрополита Олександра (Драбинка), які раніше були архієреями МП - немає в календарі. Бо вони, на відміну від тих, чиї фото нижче можна бачити, реально розірвали свою підлеглість Моспатріархії», - пише Зоря.


Скриншот зі сторінки Євстратія Зорі у facebook

Зазначимо, що на фото в розділі «Українська православна церква» цього календаря є й житомиряни: Митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Нікодим та Митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон.


Скриншот зі сторінки Євстратія Зорі у facebook


Скриншот зі сторінки Євстратія Зорі у facebook

Нагадаємо, 5 вересня 2023 року СБУ у Житомирській області повідомила про те, що митрополит, секретар та настоятель церкви Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ (МП) постануть перед судом за розпалювання національної та релігійної ворожнечі. Зазначимо, митрополитом Овруцьким і Коростенським є Віссаріон.

1 червня 2023 року СБУ інформувала про викриття митрополита і секретаря УПЦ МП з Житомирщини, які провокували релігійну ворожнечу 6 років і привласнювали кошти вірян. За даними слідства, гроші, які парафіяни збирали на ліквідацію наслідків пожежі в єпархіальному управлінні в січні 2022 року, фігуранти витратили на власні потреби. Йшлося про понад 1 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 20 квітня 2023 року Житомирська єпархія, яку очолює митрополит Никодим, оприлюднила відеозвернення «до Голови Житомирської військової адміністрації, депутатів Житомирської військової адміністрації, Житомирського міського голови, депутатів Житомирської міської ради, представників адміністрацій місцевого самоврядування у Житомирській області».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: календар ПЦУ Євстратій Зоря УПЦ церква Зоря Нікодим Віссаріон рпц Митрополит  
Матеріали по темі