Події

Пенсіонерка з райцентру Житомирської області хотіла отримати фінансову допомогу та втратила понад 60 тис. грн

18 December 2023, 12:30

Шахраї ошукали пенсіонерку з Бердичева, яка хотіла отримати фінансову допомогу та перейшла за прикріпленим посиланням у месенджері.

Про це 18 грудня повідомила пресслужба Бердичівського районного відділу поліції.

«На вихідних до поліції звернулась 68-річна жителька м. Бердичева із заявою про ошуканство. Жінка хотіла отримати фінансову допомогу та перейшла за прикріпленим посиланням у одному з популярних месенджерів», - йдеться у повідомленні.

На невідомому ресурсі вона зазначила свої персональні дані та відомості про банківську картку. У результаті «подарувала» шахраям 64 500 гривень.

Поліцейські вкотре закликають громадян бути розсудливими та обережними у всіх питаннях, що стосуються доступу до банківських рахунків:

- ігноруйте публікації з посиланнями в соціальних мережах та чатах месенджерів щодо допомоги від міжнародних організацій. З високою ймовірністю вони можуть бути фейковими;

- не розголошуйте відомості, що дозволяють отримати доступ до ваших рахунків (пін-код, CVV-код, а також цифрові паролі, що надходять на ваш телефон тощо), ні у телефонному режимі, ані на сумнівних сайтах;

- роз’ясніть про шахрайські схеми своїм рідним і близьким, друзям та сусідам, аби не дати ошуканцям жодних шансів збагатитися чужим коштом.

Нагадаємо, 16 грудня Житомирське районне управління поліції інформувало про те, що днями до поліції звернулася 20-річна волонтерка, з рахунку якої шахраї зняли 28 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 14 грудня 2023 року поліція повідомила про те, що у Житомирі 68-річна містянка повіривши у те, що її доньці потрібна термінова операція, віддала «медпрацівниці» 3 тисячі доларів та 80 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство пенсіонерка фінансова допомога месенджер ошуканство 
Матеріали по темі