Події

Майже 70 тис. грн втратив житомирянин, який за порадою «працівниці банку» встановив мобільний додаток

19 December 2023, 12:51

Чоловік встановив мобільний додаток за порадою «працівниці банку» та втратив майже 70 тисяч гривень.

Про це 19 грудня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«До Житомирського райуправління поліції звернувся житель обласного центру із заявою про сторонній доступ до його банківського рахунку та зняття майже 70 тисяч гривень. Попередньо, кілька днів тому на мобільний до 58-річного чоловіка зателефонувала невідома жінка. Вона назвалася представницею фінансової установи, в якій обслуговується чоловік. Жінка переконала його, що варто подбати про додатковий захист рахунків, а для цього запропонувала встановити мобільний додаток. Співрозмовниця детально проінформувала його про те, як саме це зробити. Чоловік погодився на таку пропозицію та виконав її вказівки», - йдеться у повідомленні.

А за кілька днів виявив, що з його рахунку знімаються кошти: хтось кілька разів отримував готівку через банкомат на Дніпропетровщині.

Нині у межах досудового розслідування, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) КК України, поліцейські встановлюють обставини та причетних до події осіб. Попередньо встановлено, що саме через додаток, необачно встановлений заявником на гаджет, сторонні особи отримали доступ до його рахунків.

Нагадаємо, 18 грудня пресслужба Бердичівського районного відділу поліції повідомила про те, що на вихідних до поліції звернулась пенсіонерка, яка хотіла отримати фінансову допомогу та перейшла за прикріпленим від шахраїв посиланням у месенджері.

Як повідомляв Житомир.info, 16 грудня 2023 року Житомирське районне управління поліції інформувало про те, що днями до поліції звернулася 20-річна волонтерка, з рахунку якої шахраї зняли 28 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство банк гроші рахунок 
Матеріали по темі