Події

Житель Житомирської області виманив понад 100 тис. грн у колишнього чоловіка своєї співмешканки

21 December 2023, 10:38

Житель Звягельського району шляхом обману заволодів коштами у загальній сумі понад 100 тис. грн: виманював кошти у колишнього чоловіка своєї співмешканки на утримання дитини потерпілого.

Про це 20 грудня повідомляє пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«Суд встановив, що 26-річний житель району з 07 червня 03 серпня 2023, знаючи, що колишній чоловік співмешканки перебуває в зоні бойових дій, неодноразово телефонував йому, представляючись «працівником соціальної служби по правам дітей», та пропонував свої послуги по вирішенню соціально-побутових питань в органах місцевого самоврядування та органах влади, не будучи наділеним владними повноваженнями і не маючи можливості виконати запропоновані послуги. Таким чином правопорушник під вигаданим ім’ям під час кожної телефонної розмови висував вимогу про перерахування йому на банківську карту грошових коштів. Загальна сума, яку потерпілий перерахував на банківську картку становить 116 000 гривень. Гроші зловмисник витратив на оренду житла та на утримання дитини потерпілого», - йдеться у повідомлення.

Суд призначив обвинуваченому покарання у виді 2 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України громадянина звільнено від відбування покарання із випробуванням та встановлено йому іспитовий строк тривалістю 1 рік. Крім того, призначено стягнути з правопорушника на користь потерпілого в задоволення цивільного позову 116 000 гривень матеріальної шкоди.

Нагадаємо, 16 грудня Житомирське районне управління поліції повідомила про те, що на передодні до них звернулася волонтерка, яка відкрила збір на потреби військовослужбовців та розмістила оголошення про це у соціальній мережі. Натомість жінку ошукали шахраї.

Як повідомляв Житомир.info, 29 листопада 2023 року депутатка Житомирської міської ради Олена Розенблат повідомила про те, що до неї, від імені начальника районної військової адміністрації, телефонували шахраї з проханням допомоги «для ЗСУ».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство суд вирок дитина оренда чоловік співмешканка 
Матеріали по темі