Події

Житомирянці, яка привласнила понад 32 тис. грн, сплачені за комунальні послуги, загрожує до 8 років тюрми

22 December 2023, 14:59

Операторка поштового відділення привласнила понад 32 тисячі гривень, сплачені клієнтами за комунальні послуги. Жителі громади отримали натомість квитанції про заборгованість.

Про це 22 грудня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«Слідчі відділу поліції №1 Житомирського райуправління інкримінують 45-річній житомирянці привласнення ввіреного чужого майна в умовах воєнного стану. 21 грудня обвинувальний акт у проваджені було скеровано до суду. Поліцейські встановили, що протягом чотирьох місяців поточного року операторка відділення поштового зв’язку приймала кошти за оплату комунальних послуг від жителів однієї з громад Житомирського району. Про здійснення оплати клієнтам надавала квитанції з власним підписом, однак кошти не обліковувала та до касового (фінансового) звіту не вносила», - йдеться у повідомленні.

До того ж протягом квітня жінка виконувала обов’язки керівника поштового зв’язку в іншій громаді району на час відпустки працівника відділення. Там вона й продовжила свою незаконну діяльність. А коли жителі громади почали отримувати квитанції з заборгованістю за газ, енергію, вивіз сміття, звернулися до представника пошти.

Таким чином жінка збагатила власний гаманець на понад 32 тисячі гривень. Відтак, від клієнтів за одну платіжку операторка могла мати більше 1000 грн.

Свою провину жінка визнала та пояснила свої дії тим, що мала фінансові труднощі.

Відповідно до санкції ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України передбачено покарання від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська окружна прокуратура.

Нагадаємо, 21 листопада до Бердичівського райвідділу поліції звернулася керівниця одного із відділень пошти з заявою про зникнення з каси майже 190 тисяч гривень. До крадіжки був причетний 19-річний працівник цього ж відділення.

Як повідомляв Житомир.info, з 7 червня по серпень 2023 року житель Звягельського району шляхом обману заволодів коштами у загальній сумі понад 100 тис. грн: виманював кошти у колишнього чоловіка своєї співмешканки на утримання дитини потерпілого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство пошта поштове відділення працівник комунальні послуги гроші 
Матеріали по темі