Місто

Проблеми з укриттям для житомирського ліцею №6 мають вирішити у наступному році за кошти держбюджету, - Сухомлин

26 December 2023, 13:05

У 2024 році міська влада планує вирішити питання з укриттям для ліцею №6: сподіваються отримати кошти на його будівництво з державного бюджету.

Про це 26 грудня в коментарі Житомир.info сказав мер Житомира Сергій Сухомлин, відповідаючи на озвучене нашими журналістами питання від батьків ліцеїстів щодо ситуації з укриттям.

«По ліцею №6: ми планували (що буде використовуватися) підвал «Тетерева» (магазин через дорогу від ліцею – ред.). Там є подвійна реєстрація майна, і я впевнений, що це шахрайські дії, ми звертаємося в прокуратуру. Свого часу була реєстрація (майнових прав) реєстратором, хоча місто ніколи не продавало це майно, воно зареєстроване за громадою. Після підписання договору з ЮНІСЕФ і Міністерством освіти до кінця лютого (2024 року) маю бути готові типові проєкти (укриттів), які фінансує ЮНІСЕФ. Ми подали заявки на фінансування двох укриттів по цих проєктах за рахунок Міністерства освіти. На наступний рік з державного бюджету передбачено 3,2 млрд грн на укриття по школах і садочках. Ми вже робимо проєкт по ліцею №6 укриття по нових стандартах і плануємо за рахунок державного бюджету, Міністерства освіти профінансувати це укриття в наступному році», - сказав Сергій Сухомлин.

Він також повідомив, які укриття наразі доступні для учнів ліцею №6.

«В них є укриття на 300 дітей в самій школі і друга пропозиція – «Електровимірювач», - розповів мер Житомира.

Зауважимо, що колишній завод «Електровимірювач» знаходиться на відстані 0,5 км від будівлі ліцею №6.

Нагадаємо, на сесії Житомирської міської ради 28 вересня цього року передбачили 700 тис. грн на проєкт укриття для ліцею №6, а мер розповідав, що напередодні зустрічався з керівництвом закладу і батьками учнів: УКБ і проєктанти працювали по ділянці ліцею №6 і визначилися з місцем, де буде відбуватися будівництво укриття, з батьками та керівництвом усе узгоджено.

Як повідомляв Житомир.info, 30 листопада 2023 року Міністерство освіти і науки, Житомирська міська рада та представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) підписали меморандум про взаєморозуміння, у межах якого буде розроблено проєктно-кошторисну документацію для садочків на 100, 150, 200 і 250 осіб проєктної потужності та для шкіл на 200, 300, 500, 700 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття ліцей Сухомлин ліцей №6 МОН держбюджет 
Матеріали по темі