Економіка

Житомирська область потрапила до трійки областей, де найнижча ціна на каву за Індексом Еспресо

27 December 2023, 10:22

Індекс Еспресо виріс у 2 рази за останні роки.

Дослідження середньої вартості чашки кави в Україні 27 грудня опублікував Opendatabot, посилаючись на дослідження Індексу Еспресо від Poster POS.

«Індекс Еспресо — економічний показник, який використовується для вимірювання вартості стандартної порції еспресо в різних містах світу. Він може бути корисним для порівняння рівня цін і вартості життя в різних місцях. Такий індикатор допомагає оцінити, наскільки велика різниця в цінах на однакові товари та послуги в різних країнах, відображаючи купівельну спроможність і рівень інфляції», - йдеться в повідомиленні.

Індекс Еспресо в Україні за останні роки виріс удвічі: з 15 грн у 2017 році до 30 грн наприкінці 2023. Варто зазначити, що під час повномасштабного вторгнення відбувся різкий скачок ціни. Так, середня вартість еспресо в країні зросла з 20 грн до 28 грн лише протягом 2022 року.



Найдорожче філіжанка кави стане на Одещині (36 грн), Донеччині (35 грн) та Харківщині (32 грн). Натомість найнижчі ціни на базовий кавовий напій в Україні на Хмельниччині (21 грн), Сумщині (23 грн), Житомирщині та Вінниччині — по 24 грн відповідно.


Українська компанія з автоматизації ресторанів Poster POS представила Індекс Еспресо України 2023 — масштабне дослідження середньої вартості філіжанки кави в Україні.

Еспресо — основна складова кожного кавового напою, тож його вартість напряму впливає на ціну будь-якого напою у кав’ярні.

Нагадаємо, 3 серпня ми розповідали скільки у Житомирі коштує кава та чому подорожчала і як її можна пити із користю для ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кава еспресо Опендатабот Індекс Еспресо Opendatabot ціна вартість напій інфляція 
Матеріали по темі