Суспільство

На трасі у Житомирській області почали ремонтувати міст за 29,5 млн грн

28 December 2023, 10:34

Стартував капітальний ремонт мосту через річку Очеретянка на дорозі державного значення М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський.

Про це 27 грудня інформує Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«На час ремонту транспорт буде рухатися тимчасовим переїздом, який влаштовуємо поряд із мостом. Наразі будівельники засипають та ущільнюють щебеневу основу та влаштовують бетонні плити. Міст не витримує навантажень, що зростають з кожним роком. Інтенсивність руху тут досягає до 12 тисяч автомобілів за добу. Уже є корозія арматури, порушення цілісності конструкції дорожнього одягу на основному проїзді, тріщини з розкриттям на опорній частині, що загрожує безпеці водіїв. Завершити капітальний ремонт мосту плануємо до кінця літа 2024 року», - йдеться в повідомленні.

Це другий міст, який нещодавно розпочали ремонтувати на дорозі М-21. Відновлення цих споруд має важливе значення, адже шлях М-21 поєднує Житомирську та Вінницьку області, веде до кордону з Молдовою та є частиною європейського маршруту Е 583.

Зазначимо, Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області оголосила тендери загальною вартістю 73 млн 911 тис. 157,4 грн на капітальний ремонт двох мостів на трасі, яка проходить через селище Черняхів. 27 вересня оприлюднене повідомлення про тендер на капітальний ремонт мосту через р. Очеретянка в смт Черняхів на км 152+685 автомобільної дороги загального користування державного значення М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (коригування). Очікувана вартість закупівлі була 34 млн 664 тис. 889,40 грн.

Переможцем тендеру стало приватне підприємство «Автомагістраль» із пропозицією у 29 млн 497 тис. грн. Договір уклали 29 листопада 2023.


Скриншот з сайту prozorro

Конкурентами ПП «Автомагістраль» були: ТОВ «Харківмістдорбуд» із пропозицією 29 млн 498 тис. грн та ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», яке пропонувало виконати капітальний ремонт мосту за 29 млн 725 тис. 675 грн.


Скриншот з сайту prozorro

ПП «Автомагістраль» засноване у 2001 році в Київській області, Вишгородському районі, село Синяк. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад. Власником фірми є Микола Олексійович Скоростецький, який у 2005-2007 роках очолював Службу автомобільних доріг у Київській області.

ТОВ «Харківмістдорбуд» зареєстроване у Харкові на проспекті Льва Ландау. Спеціалізується фірма на будівництві мостів та тунелів, статутний капітал – 50 000. Власники фірми – Чубенко Сергій Іванович та Матисєк Михайло Володимирович.

ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» зареєстроване в Києві по вулиці Саперно-Слобідська. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 2,2 млн грн. Власниками фірми є громадяни Туреччини Іхсан Четінджевіз та Онур Четінджевіз, а також львів'янин Олег Фаріон

Нагадаємо, 27 грудня Житомир.info проаналізував 10 найдорожчих тендерів департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА у 2023 році.

Як повідомляв Житомир.info, в місті Малин Житомирської області 3 жовтня 2023 року урочисто відкрили відновлений міст через річку Ірша, на який витратили 113 млн грн, 40% коштів надійшло від уряду Естонії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст Автомагістраль тендер САД ремонт Харківмістдорбуд М-21 Онур Конструкціон Інтернешнл Очеретянка  
Матеріали по темі