Економіка

Створення сироварні, теплиць та арбористика: на який бізнес спрямують грантові кошти підприємці з Житомирської області

8 January 2024, 09:41

Вже 600 позитивних рішень про надання мікрогрантів на створення або розвиток бізнесу прийнято щодо подавачів заяв із Житомирської області за програмою "Власна справа": 123 жителі стали переможцями у 2022-му році і 477 – у 2023-му. Всього за півтора року дії програми заяви на участь подали 1526 підприємців.

Про це 5 січня повідомляє Житомирська обласна служба зайнятості.

«Загальна сума державних інвестицій у розвиток підприємництва на Житомирщині сягає на сьогодні 141,8 млн грн. Поступово, а умовами програми передбачено упродовж шести місяців з дати отримання мікрогранту, підприємці створюють нові робочі місця й приймають земляків на роботу. Щонайменше 1300 жителів області будуть додатково працевлаштовані завдяки цій програмі мікрокредитування бізнесу», - йдеться в повідомленні.

За кілька днів до Нового року Державний центр зайнятості ухвалив останні у 2023 році рішення щодо отримання мікрогрантів за заявами, які надійшли в період з 23 жовтня по 19 листопада з урахуванням доопрацьованих заяв, поданих у попередні періоди. У підсумку – 83 жителі Житомирщини отримали позитивні рішення на загальну суму майже 19,6 млн грн.

«Серед переможних бізнес-проєктів - створення сироварні, теплиць, зварювального цеху та кол-центрів при інтернет-магазинах; відкриття логістичного центру, клінінгової компанії, СТО, спортзалів, закладів громадського харчування; виготовлення кам'яних раковин і столів з дерева та епоксидної смоли; екологічне виробництво борошна та паливних брикетів; розведення сільськогосподарських тварин і птиці, розширення масштабів заготівлі молока, зайняття арбористикою та інші», - додають у центрі зайнятості.


Більше про програму https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogrant-vlasna-sprava

Подати заявку можна через Дію https://is.gd/Zezi5a

Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати за телефоном «гарячої» лінії 063-214-41-75, а також в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Довідково: Арбористика – комплекс заходів, спрямований на лікування дерев, видалення частин дерев, які постраждали від хвороб або з інших причин. Арбористика заснована на підйомі на дерево арбориста за допомогою альпіністського спорядження.

Нагадаємо, станом на 28 листопада в рамках програми «Власна справа» 517 підприємців у Житомирській обласні отримають понад 122 мільйони на власний бізнес

Як повідомляв Житомир.info, станом на 31 жовтня 2023 року на реалізацію грантових та мікрогрантових програм підтримки були прийняті рішення для 283-х суб’єктів господарювання Житомирської області на загальну суму – 109,93 млн грн.

А 22 жовтня центрі 2023 року у центрі зайнятості повідомляли, що ухвалено позачергові рішення за програмою "Власна справа", за результатами яких мікрогранти на реалізацію власних бізнес-планів отримають одразу 92 підприємці Житомирщини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мікрогрант бізнес власна справа центр зайнятості ЦЗ центр зайнятості 
Матеріали по темі