Місто

У житомирському ліцеї №10 завершили облаштування укриття, на яке виділяли 4,8 млн гривень

20 January 2024, 12:12

У ліцеї №10 завершили облаштування укриття в цокольному приміщенні закладу.

Про це 19 січня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба департаменту освіти Житомирської міської ради.

«В ліцеї № 10 завершився ремонт найпростішого укриття. Завдяки спільним зусиллям міської ради, департаменту освіти, колективу закладу та батьків облаштовано понад 350 м2 безпечного простору для перебування учасників освітнього процесу. Укриття розташоване в цокольному приміщенні закладу і в разі оголошення сигналу «повітряна тривога» усі оперативно спускаються та продовжують заняття», - йдеться у повідомленні.

В укритті наявні: класні кімнати, санвузли, службові приміщення, місце для прийому їжі.

«Забезпечити безпечні умови для навчання дітей громади - це першочергове завдання для нас. Ми переконалися, що якість освітнього процесу може бути забезпечена лише під час навчання у форматі офлайн. Щиро радіємо, що діти ліцею №10 навчатимуться у рідних стінах і батьки будуть впевнені, що їхні діти у безпеці»,- зазначив директор департаменту освіти Валентин Арендарчук.

Закупівлю послуг поточного ремонту з облаштування споруди об'єкта цивільного захисту (тимчасового укриття) ліцей №10 провів без застосування тендерної процедури: 17 листопада 2023 року був укладений договір з ФОП Свинарчук А.С. на виконання робіт за 4,8 млн грн, ремонт мали завершити до 31 грудня 2023 року. 26 грудня 2023 року Держаудитслужба почала моніторинг процедури закупівлі і 12 січня 2024 року оприлюднили висновок про результати моніторингу: виявили порушення законодавства в частині неправомірного обрання та застосування процедури закупівлі.

ФОП Свинарчук Андрій Сергійович зареєстрований у Житомирі в березні 2013 року, основний КВЕД – діяльність у сфері права, участь у тендерах почав брати з вересня 2023 року. За інформацією аналітичного порталу YouControl, за чотири місяці минулого року підприємець уклав 28 договорів на поточні ремонти та постачання будівельних матеріалів загальною вартістю 7 млн 670 тис. 264 грн: 26 договорів з навчальними закладами Житомира, 2 – з головним управлінням ДПС у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 30 серпня 2022 року директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук розповідав, що всі школи будуть навчатися очно, крім однієї: в школі №10 немає власного укриття, колективу запропонували вчитися на базі ліцею № 2. 6 лютого 2023 року департамент освіти Житомирської міської ради інформував про те, що комісія обстежувала цокольний поверх ліцею №10 та вивчала технічний паспорт будівлі, де планували облаштувати укриття. А 28 вересня 2023 року на позачерговій сесії Житомирської міської ради Сергій Сухомлин розповів, що на проєкт модульного сховища для ліцею №10 заклали 14 мільйонів, але виявилося, що можна зробити дешевше – за 4,8 млн гривень і завершити облаштування укриття до 1 листопада цього ж року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей ліцей №10 укриття департамент освіти Арендарчук ремонт бомбосховище 
Матеріали по темі