Події

Вдарив колишнього зятя сокирою у райцентрі Житомирської області: 37-річному чоловіку призначили цілодобовий домашній арешт

24 January 2024, 09:52

Суд обрав запобіжний захід бердичівлянину, підозрюваному у тяжкому травмуванні чоловіка.

Про це 23 січня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський суд розглянув клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного у завданні тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя у момент заподіяння (ч. 1 ст. 121 КК України). Заслухавши думку прокурора, який підтримав клопотання, підозрюваного та його захисниці, які просили про більш м′який запобіжний захід, та дослідивши надані докази, суд ухвалив обрати для підозрюваного цілодобовий домашній арешт строком на 60 днів. Суд зобов′язав чоловіка з′являтися за викликом слідчого, прокурора та суду, а також не спілкуватися з потерпілим. Ухвалу суду можна оскаржити протягом 5 днів», - йдеться у повідомленні.

Як ідеться у клопотанні слідчого, 37-річного бердичівлянина підозрюють у тому, що він завдав удару обухом сокири по голові колишньому чоловікові своєї сестри. Події відбувалися у Бердичеві у будинку, де мешкає підозрюваний. Як він пояснив у судовому засіданні, того дня він вживав алкоголь разом з колишнім зятем, який тимчасово проживав у цьому ж будинку. Чоловіки поконфліктували. Підозрюваний визнав, що дійсно вдарив потерпілого сокирою, коли той розбив у будинку вікно та намагався проникнути у помешкання, погрожуючи фізичною розправою. Потерпілий, який наразі перебуває у лікарні, передав до суду заяву, у якій визнає, що спровокував господаря, претензій до нього не має та просить не брати його під варту.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Нагадаємо, 21 січня після вживання алкоголю два чоловіки, які проживали в одному будинку, посварилися і молодший вигнав старшого з дому. Згодом 45-річний сусід намагався потрапити додому, але 37-річний вдарив його сокирою.

Як повідомляв Житомир.info, водію, який зранку 1 січня на смерть збив лікарку та втік, призначили цілодобовий домашній арешт. Як з’ясувалося, до всього у керманича не було посвідчення водія відповідної категорії. Про це 3 січня повідомила пресслужба Богунського районного суду м. Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: арешт суд Бердичів сокира зять сусід  
Матеріали по темі