Економіка

У Житомирській області вісім учасників бойових дій та стільки ж дружин ветеранів отримали гранти на бізнеси: як реалізовуватимуть

26 January 2024, 09:51

З квітня 2023 року, відколи стартувала програма «Гранти для ветеранів та членів їх сімей», 35 жителів Житомирщини подали свої заяви з бізнес-планами для отримання коштів.

Про це 25 січня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«За результатами їх розгляду представниками Ощадбанку та служби зайнятості на обласному рівні Державний центр зайнятості ухвалив рішення про надання грантів -16 учасникам проєкту. Серед них – вісім учасників бойових дій та вісім дружин ветеранів. Переможці отримають від держави на реалізацію своїх підприємницьких планів від 220 тис грн до 1 млн грн, загалом на 7,8 млн грн. Шість грантерів використають кошти для старту в бізнесі, решта – розвиватимуть існуючий або ж освоять нові види діяльності. Упродовж півроку від дати отримання коштів кожен з них створить від одного до чотирьох нових робочих місць», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що грантові кошти дадуть змогу жителям області започаткувати виробництво fpv дронів і деревної паливної пелети, відкрити масажний кабінет і салон краси, кафе та кафе-млинницю, розвинути приватний лікарський кабінет і центр ветеринарної допомоги, розширити будівельний, деревообробний та пекарський бізнеси тощо.

Прийом заяв на отримання грантів за цією програмою продовжується і цього року.

Подати заяву можна через портал «Дія»: http://surl.li/ofxiq

Більше про програму тут https://is.gd/jxqZ7j

Нагадаємо, у 15 хвилі подачі заяв за програмою «Гранти для ветеранів та членів їх сімей», яка тривала з 23 жовтня до 19 листопада, від Житомирської області було 4 учасники. Всі вони отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості про надання їм грантів для реалізації поданих бізнес-планів

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2023 року троє подавачів з Житомирської області на грантову підтримку ветеранських бізнесів від єРобота отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості. Серед них двоє учасників бойових дій і дружина ветерана.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант мікрогрант ветеран єРобота бізнес ЦЗ центр зайнятості дружина ветерана 
Матеріали по темі