Події

Напав з сокирою на товариша під час застілля: у громаді Житомирського району сусід затримав 45-річного чоловіка

29 January 2024, 17:03

Поліцейські затримали причетного до замаху на вбивство.

Про це 29 січня інформує Житомирське районне управління поліції.

«Увечері 27 січня до поліції надійшло повідомлення про травмування 45-річного жителя Березівської громади. На місце події прибули правоохоронці відділу №1 Житомирського райуправління та медики швидкої. З допомогою випадкового свідка поліцейські затримали причетного на місці», - йдеться в повідомленні.

Потерпілого було негайно госпіталізовано, йому проведене хірургічне втручання. Лікарі діагностували у чоловіка численні травми голови.

«Вже під час проведення першочергових слідчих дій правоохоронці слідчо-оперативної групи відділу поліції №1 Житомирського РУП встановили, що того вечора вдома потерпілий чаркував з товаришем. Під час застілля між чоловіками виник конфлікт, у ході якого гість схопився за сокиру і спричинив кілька ударів опонентові. На крик співмешканки потерпілого, яка стала випадковим свідком події, прибіг сусід, який і затримав нападника», - повідомляють правоохоронці.

На місці події правоохоронці вилучили знаряддя вчинення правопорушення.

Відтак слідчі затримали 45-річного жителя Березівської громади та повідомили йому про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення) ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України.

Згідно з чинним законодавством за таке діяння чоловікові загрожує від 10 до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, 21 січня після вживання алкоголю два чоловіки, які проживали в одному будинку, посварилися і молодший вигнав старшого з дому. Згодом 45-річний сусід намагався потрапити додому, але 37-річний вдарив його сокирою.

Як повідомляв Житомир.info, 9 жовтня 2023 року чоловіка, який увечері з сокирою та ножем напав на знайомого у Житомирі посеред вулиці, взяли під варту без права внесення застави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сокира сусід затримання замах поліція вбивство застілля конфлікт сварка травма  
Матеріали по темі