Події

Суд призначив штраф 84-річному жителю Житомирської області, який бив та ображав свою дружину

30 January 2024, 10:58

Бердичівський суд призначив штраф та курс колекційної програми для 84-річного чоловіка, який бив та ображав свою дружину.

Про це 30 січня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський суд притягнув до адміністративної відповідальності за вчинення сімейного насильства психологічного характеру 84-річного місцевого жителя. За рішенням суду чоловік має сплатити 170 грн штрафу та пройти корекційну програму для кривдників протягом одного місяця. Оскаржити постанову суду можна упродовж 10 днів», - йдеться у повідомленні.

Згідно з протоколом, що надійшов до суду, 84-річний бердичівлянин на початку грудня 2023-го року вчинив домашнє насильство психологічного характеру стосовно своєї дружини (ч. 1 ст. 173-2 КУпАП). Сама потерпіла у судовому засіданні підтвердила, що чоловік зловживає алкоголем та постійно ображає її. А того дня погрожував, шарпав двері та ударив її в голову, що теж відбувається не вперше. Така поведінка чоловіка могла завдати шкоди психічному здоров′ю дружини. Проте жінка просила не карати чоловіка, а посприяти його виправленню, щоб спокійно разом дожити віку.

Суд визнав порушника винним у вчиненні домашнього насильства. Окрім стягнення у виді мінімального штрафу 170 грн, суд, на прохання потерпілої, зобов'язав його пройти корекційну програму для кривдників, передбачену Законом України про «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та Законом України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків».

Нагадаємо, 1 січня Звягельський районний відділ поліції повідомляв про те, що двох чоловіків з району Житомирської області судитимуть за домашнє насильство: один знущався з 66-річної матері, інший – з 31-річної дружини

Як повідомляв Житомир.info, на початку грудня 2023 року Звягельський районний суд визнав чоловіка винним у домашньому насильстві стосовно 61-річної матері.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд домашнє насильство насильство пенсіонер дружина штраф 
Матеріали по темі