Суспільство

Понад 116 тис. грн за лікування потерпілої заплатить медзакладу чоловік, який збив жінку у Житомирській області

6 February 2024, 10:05

Суд ухвалив стягнути з чоловіка витрати на лікування потерпілої на користь КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня» у сумі понад 116 тис. гривень.

Про це 5 лютого повідомляє пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«До суду звернувся прокурор з позовом у якому просив стягнути з особи, яка вчинила ДТП, витрати на лікування потерпілої від злочину. Позов обґрунтовано тим, що правопорушник, керуючи технічно справним автомобілем та перевищуючи максимально дозволену швидкість, здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди жінка отримала тілесні ушкодженні середньої тяжкості за ознакою тривалого розладу здоров’я», - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження закрито у зв’язку з примиренням винного з потерпілим.

«Згідно з довідкою КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня» потерпіла перебувала на стаціонарному лікуванні 39 ліжко-днів. При цьому фактичні витрати комунального підприємства склали 122 759 грн», - інформує пресслужба суд.

Також слід зазначити, що за вказаний пролікований випадок Національною службою здоров’я України за договором про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій профінансовано 6686,22 грн.

Отже, різниця в сумі витрат за пролікований випадок потерпілої складає 116 072,78 грн.

Оскільки лікування відбувалося у комунальному медичному закладі, прокурор вбачав необхідність захисту інтересів держави в порядку цивільного судочинства.

Новоград-Волинський міськрайонний суд задовольнив позовні вимоги прокурора та ухвалив стягнути на користь Комунального некомерційного підприємства «Звягельська багатопрофільна лікарня» Звягельської міської ради витрати на лікування потерпілої від кримінального правопорушення у сумі 116 072 грн 78 коп.

Нагадаємо, 28 березня 2023 року пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області повідомилапро те, що 25-річному вінничанину, який наїхав на ногу поліцейському, а потім вдарив його, винесли вирок - два роки обмеження волі, а також сплатити потерпілому 3 тис. грн. моральної шкоди.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2022 року Андрушівський районний суд Житомирської області виніс вирок водієві, який п’яним сів за кермо автомобіля та збив двох пішоходів, один з яких загинув від отриманих травм. За скоєне молодому чоловікові доведеться «відсидіти» 8 років, а також компенсувати 900 тис. грн моральної шкоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд компенсація лікарня ДТП потерпіла вирок лікування  
Матеріали по темі