Місто

У Житомирі простоює понад 50% комунальних автобусів, тому що не вистачає водіїв

8 February 2024, 13:42

У Житомирі не використовують трохи більш як 50% комунальних автобусів. Вони не виходять на рейси, а перебувають у так званому резерві в депо.

Про це Житомир.info 8 лютого розповів начальник автобусного парку КП «Житомирського трамвайно-тролейбусного управління» Богдан Ткач.

«Разом з подарованими автобусами маємо 42 автобуси, з них 5 «МАН», 20 «Scania», 17 «МАЗ». На сьогодні використовується 10 автобусів «Scania» з подарованих, інші перебувають у резерві. «МАН» перебувають у резерві, їх не використовуємо, тому що забезпечуємо «Scania» і в тих немає потреби, і в них витрата палива більше ніж в «МАЗ» та «Scania». Підприємство обслуговує три маршрути – це маршрут № 23, маршрут № 33, маршрут № 44. Щоденно на лінії перебуває 20 автобусів», - розповідає начальник автобусного парку КП «Житомирського трамвайно-тролейбусного управління» Богдан Ткач.

Начальник автобусного парку запевняє, що весь транспорт справний, а не використовують його через брак водіїв.

«З кожним роком все більше і більше ламаються. Час іде, дороги в нас, якщо взяти вулицю Корабельну, де маршрут №33, то там дороги взагалі немає, ям дуже багато. Ламається часто, але все воно ремонтується і все підлягає ремонту. Дуже гостре питання стоїть із водіями, не вистачає водіїв. На сьогодні на підприємстві 51 водій, із них 3 на лікарняному, 3 у відпустці. Тобто 40-45 водіїв, а для щоденного забезпечення нам потрібно 40 водіїв. Водії приходять, запитують про роботу, але все гостре питання стосується військкомат. Якщо треба стати на облік, то відразу водій відмовляється. Жінок беремо, але ніхто не приходить. Зараз заробітна плата 19 тисяч грн, без урахування податків», - говорить начальник автобусного парку КП «Житомирського трамвайно-тролейбусного управління».

За словами начальник автобусного парку, для нормальної роботи 20 автобусів має бути передбачено близько 60 водіїв.

З питань працевлаштування телефонуйте: 0674116368.

Нагадаємо, 6 січня 2023 року в Житомирській міській раді розповідали про те, що комунальний автопарк поповнився 20 автобусами, які Житомиру передали з Естонії. Зазначалося, що всі вони вже знаходяться у місті, втім поки на маршрути не виходять.

У 2018 році влада міста придбала у лізинг 17 зелених автобусів Мінського автозаводу. Впродовж 2020-2021 років ТТУ отримало 50 тролейбусів виробництва «Белкаммунмаш», які купували за кредитні кошти ЄБРР.

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня 2023 року в рамках «Європейського тижня мобільності» у Житомирі обговорювали розвиток міської транспортної інфраструктури. Вже тоді говорили, що в житомирському ТТУ не вистачає водіїв та є проблеми з ремонтом білоруських тролейбусів. 11 серпня цього ж року Житомир отримав 5 автобусів від німецького міста-партнера Дортмунд. Тоді заступник мера Олександр Шевчук казав, що не раніше ніж через місяць житомиряни зможуть скористатися автобусами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ Ткач автобус маршрут водій МАН МАЗ 
Матеріали по темі