Економіка

Минулого року в Житомирській області відновили роботу два заводи, які виробили понад 60 тис. тонн цукру

9 February 2024, 10:27

Два заводи Житомирщини забезпечили виробництво понад 60 тис. тонн цукру.

Про це 8 лютого 2024 року повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

«Попри виклики війни, аграрний сектор Житомирської області зміг зберегти стійкість, особливо в сегменті вирощування цукрових буряків та виробництва цукру. У 2023 році площі, відведені під вирощування цукрових буряків, були збільшені в шість разів порівняно з попереднім роком, що вказує на зростання інвестицій у цей сегмент агропромислового виробництва. Значущим досягненням стало відновлення роботи двох підприємств ПрАТ «Червонський цукровик» та ТОВ «Сігнет-Центр», які не працювали у 2022 році. За 2023 рік заводи забезпечили виробництво понад 60 тис. тонн цукру. Такий обсяг продукції не тільки повністю задовольняє потреби внутрішнього ринку, але й створює передумови для експорту, що відкриває нові перспективи для розвитку економіки області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що збільшення площ під цукровими буряками та відновлення роботи цукрових заводів посилило економічну стабільність регіону, відкриваючи нові можливості для розвитку внутрішнього та зовнішнього ринків.

Довідка: ПрАТ «Червонський цукровик» входить у структуру агрофірми «Світанок», кінцевий бенефіціарний власник – Засуха Тетяна Володимирівна; ТОВ «Сігнет-Центр» входить у групу компаній «Сігнет», 99,87% належить кіпрській компанії «Антеус Лімітед».

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році ПАТ «Червонський цукровик» (смт Червоне Андрушівського району) та ТОВ Сігнет-центр» (с. Андрушки Попільнянського району) виробили 57,8 тис. тонн цукру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цукор цукровий завод ОДА  
Матеріали по темі