Події

Шахраю з райцентру Житомирської області, який по телефону представлявся родичем та просив гроші, присудили 3 роки тюрми

12 February 2024, 13:43

За шахрайство 41-річному чоловіку присудили 2 роки тюрми. Враховуючи, що обвинувачений вже відбуває покарання за інший злочин, за сукупністю кримінальних правопорушень остаточне покарання складає 3 роки позбавлення волі.

Про це 12 лютого повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський міськрайонний суд визнав 41-річного чоловіка винуватим у шахрайстві, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 190 КК України), та призначив покарання-2 роки позбавлення волі. Враховуючи, що обвинувачений вже відбуває покарання за інший злочин, за сукупністю кримінальних правопорушень остаточне покарання складає три роки позбавлення волі.Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді протягом місяця», - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо з вироку, уродженець м. Києва, який тимчасово проживав у м. Бердичеві, взимку 2023-го року вчинив шахрайські дії стосовно трьох осіб, заволодівши їхніми коштами у загальній сумі 14 тисяч грн. Чоловік діяв за поширеною злочинною схемою: телефонував на випадковий номер, називався то сином, то знайомим та просив негайно скинути йому кошти на банківський рахунок для термінового вирішення проблем.Довірливі люди, відчуваючи розгубленість та хвилювання, легко попадалися на гачок шахрая та переказували ті суми, які він вказував. Свою вину у вчиненні злочину обвинувачений визнав повністю. Згідно вироку чоловік також має сплатити потерпілим завдану матеріальну шкоду, доведену в суді.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/4712/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Нагадаємо, 14 грудня Житомирське районне управління поліції повідомило про те, що пенсіонерка віддала «медпрацівниці» 3 тис. доларів та 80 тис. грн для «порятунку» дочки.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня 2023 року до Коростенського райуправління поліції звернулась 79-річна місцева жителька, яка розповіла, що вдень до неї зателефонував невідомий чоловік і назвався лікарем з Києва. Чоловік повідомив, що її донька в тяжкому стані та для її порятунку необхідні значні кошти для проведення операції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд шахрай шахрайство гроші телефон родич вирок 
Матеріали по темі