Події

Хотів приховати докази та розповідав різні версії: правоохоронці затримали чоловіка за тяжке травмування житомирянина

19 February 2024, 16:29

Поліцейські затримали причетного до тяжкого травмування житомирянина.

Про це 19 лютого повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«18 лютого близько 11:30 до поліції надійшло повідомлення від лікарів про госпіталізацію 39–річного житомирянина з численними травмами. Медики розповіли, що чоловіка було доставлено в непритомному стані з приватного домоволодіння в одному з садових товариств Березівської громади», - йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Житомирського райуправління, працівники якої зафіксували всі обставини діяння. У будинку було виявлено сліди боротьби та інші ознаки вчинення правопорушення.

У ході першочергових процесуальних дій поліцейські з’ясували, що напередодні потерпілий чаркував зі своїм 37-річним товаришем у його оселі. Попередньо встановлено, що під час застілля між чоловіками виник конфлікт, у ході якого один з опонентів травмував іншого.

Зрозумівши, що той не приходить до тями, господар будинку намагався приховати сліди правопорушення. Лише після вмовлянь ще одного свого гостя, який став випадковим свідком події, він викликав швидку, однак обставини травмування товариша медикам не пояснив.

Під час спілкування з поліцейськими чоловік неодноразово змінював покази та розповідав різні версії правопорушення, намагаючись уникнути відповідальності. З будинку фігуранта правоохоронці вилучили речові докази його причетності до діяння.

Згідно з висновками експертів тілесні ушкодження, спричинені потерпілому, відносяться до категорії тяжких.

Відтак слідчі відділу поліції №1 Житомирського райуправління затримали 37-річного жителя Березівської громади у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Нині вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.

Згідно з чинним законодавством таке діяння карається від 5 до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, 27 січня до поліції надійшло повідомлення про травмування 45-річного жителя Березівської громади. Як виявилося, його товариш під час застілля схопився за сокиру і спричинив кілька ударів.

Як повідомляв Житомир.info, 21 січня 2024 року після вживання алкоголю два чоловіки, які проживали в одному будинку, посварилися і молодший вигнав старшого з дому. Згодом 45-річний сусід намагався потрапити додому, але 37-річний вдарив його сокирою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція травмування конфлікт алкоголь побиття травма 
Матеріали по темі