Події

Понад 17 тис. грн втратила 37-річна жителька райцентру Житомирської області через шахрайство у месенджері

21 February 2024, 16:00

«Грошова допомога від ООН»: поліція попереджає про оманливі повідомлення у соцмережах. Сподіваючись отримати виплати від міжнародної організації, 37-річна жителька Коростеня втратила понад 17 тисяч гривень. Поліцейські встановлюють обставини шахрайства.

Про це 21 лютого повідомляє Коростенське районне управління поліції.

«Жінка розповіла правоохоронцям, що 20 лютого в месенджері «Viber» їй надійшло повідомлення про отримання грошової допомоги. Тож заявниця перейшла за посиланням, ввела номер банківської картки, пароль, а вже згодом виявила, що з банківського рахунку списано 17 500 гривень», - йдеться в повідомленні

Відтак, слідчі Коростенського районного управління поліції розпочали досудове розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Аби не потрапити на гачок шахраїв поліція закликає громадян дотримуватись наступних порад:

  • отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел;
  • не повідомляти конфіденційну інформацію, зокрема дані банківських карток, паролі, коди з повідомлень;
  • якщо дані платіжної картки вже введено на шахрайському вебсайті, потрібно негайно блокувати платіжну картку за допомогою мобільного застосунку або гарячої лінії банку.

Нагадаємо, упродовж доби 19 лютого двоє жительок Житомирського району, зареєструвавшись на сумнівних сайтах та вказавши конфіденційні дані банківських рахунків, замість обіцяної допомоги, втратили майже 40 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 12 лютого 2024 року пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області повідомила про те, що шахраю, який по телефону представлявся родичем та просив гроші, присудили 3 роки тюрми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство поліція шахрай Коростень гроші картка  
Матеріали по темі