Влада

У Верховній раді зареєстрували поданий президентом проєкт закону про звільнення в запас строковиків

22 February 2024, 13:28

У Верховній раді 22 лютого зареєстрували законопроєкт про внесення змін до закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо строків строкової військової служби.

На сайті парламенту зазначено, що проєкт закону поданий президентом Володимиром Зеленським.

«Проєктом Закону України пропонується унормувати під час дії в Україні воєнного стану можливість звільнення у запас військовослужбовці, які відслужили встановлені строки строкової військової служби, що дозволить звільнити в запас військовослужбовці, які відслужили встановлені строки строкової військової служби у 2024 році», - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Нижче – стаття 7-1, якою пропонується доповнити главу ХІІ «Прикінцеві положення» закону «Про військовий обов'язок і військову службу»:

Нагадаємо, в січні цього року коментуючи законопроєкт щодо посилення мобілізації заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв розповідав, що зараз строкова служба в армії триває від 12 до 18 місяців, залежно від того, є в людини вища освіта чи ні, новим законом пропонується замінити її на тримісячний вишкіл.

Як повідомляв Житомир.info, указом від 11 квітня 2022 року президент Володимир Зеленський офіційно скасував весняний призов, який мав проводитись у квітні-червні 2022 року, указом від 30 вересня цього ж року був скасований осінній призов. В жовтні 2022 року Верховна рада внесла зміни до закону про військову службу: під час дії воєнного стану призов строковиків не проводиться.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: призов служба ЗСУ демоблізація строкова служба законопроєкт  
Матеріали по темі