Події

Дві жительки району Житомирської області втратили понад 80 тисяч гривень, повіривши телефонним шахраям

28 February 2024, 12:22

Понад 77 тисяч гривень втратила 29-річна бердичівлянка та більш ніж на 4 тисячі гривень збагатила шахраїв 65-річна жителька Андрушівської громади. Обом жінкам телефонували аферисти та називалися працівниками фінансових установ.

Про це 28 лютого інформує Бердичівський районний відділ поліції.

«У першому випадку заявниці повідомили про нібито «завислі» на рахунку кошти. Для цього жінці потрібно було їх переказати на віртуальну картку. Ті ж самі дії вона виконала з кредитною карткою. За деякий час жінка виявила відсутність усіх заощаджень на банківських рахунках. Інша жінка повірила «працівнику банку» та назвала усі конфіденційні дані по картці. Потому виявила списання власних заощаджень», - йдеться в повідомленні.

Нині поліцейські встановлюють осіб, причетних до шахрайства, та нагадують: якщо до вас телефонують з банку, пам’ятайте, що працівники фінансових установ не мають права запитувати:

  • PIN-код до платіжної картки;
  • тризначний номер на звороті картки;
  • коди підтверджень платежів;
  • паролі до Інтернет-банкінгу.

«У разі подібної розмови найкращим варіантом буде її перервати та самостійно звернутися до банку. Будьте уважними, не дайте себе ошукати та не дозволяйте пройдисвітам збагатитися вашим коштом! Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим», - наголошують правоохоронці.

Фото: Бердичівський районний відділ поліції

Нагадаємо, 9 лютого 48-річна бердичівлянка втратила понад 70 тисяч гривень. Жінці зателефонував чоловік та назвався представником банку. Після того, як вона виконала усі його вказівки, з її банківської картки зникли майже 35 тисяч гривень та взяли кредит у розмірі 36700 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня 2024 року пенсіонерка зі Словечанської громади втратила понад 50 тис. грн, повіривши шахраю, який представився працівником банку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк ошуканство поліція телефон гроші Бердичів  
Матеріали по темі