Суспільство

Вкрали гроші з картки та взяли кредит: жителька райцентру Житомирської області втратила понад 70 тис. грн

10 February 2024, 13:53

«Для безпечного користування банківськими послугами повідомте цифри на звороті картки…» – поліція попереджає про шахрайство.

Про це 10 лютого інформує Бердичівський районний відділ поліції.

«9 лютого такий телефонний дзвінок отримала 48-річна бердичівлянка. Співрозмовник назвався працівником служби безпеки фінансової установи. Жінка виконала його усні вказівки, внаслідок чого втратила заощадження. Зрозумівши, що її ошукали, містянка звернулася до поліції», - йдеться в повідомленні.

Жінка розповіла, що співрозмовник запевнив, що задля збереження грошей потрібно їх переказати на іншу картку заявниці, при цьому вказати секретний код. Жінка виконала інструкції незнайомця та вже наступного дня зʼясувала, що з одного фінансового рахунку були списані майже 35 тисяч гривень, а на інший – оформлено кредит у розмірі 36700 грн.

Нині правоохоронці встановлюють осіб, причетних до шахрайства. Поліцейські радять перервати розмову й одразу зателефонувати на гарячу лінію банку, якщо співрозмовник запевняє назвати конфіденційну інформацію чи паролі, або коди зі смс-повідомлень.

«Будьте уважними, не дайте себе ошукати та не дозволяйте шахраям збагатитися вашим коштом! Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим», - наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, «Термін дії вашої SIM-картки закінчується»: поліція застерігає громадян ігнорувати подібні повідомлення від незнайомців, адже у лютому жителька Овруцької громади за такою схемою втратила майже 130 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня 2024 року пенсіонерка зі Словечанської громади втратила понад 50 тис. грн, повіривши шахраю, який представився працівником банку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство Бердичів поліція ошуканство 
Матеріали по темі