Події

Завдав понад 10 ударів ножем: поліцейські завершили розслідування вбивства француза у Житомирському районі

4 March 2024, 14:46

На Житомирщині поліцейські завершили розслідування вбивства іноземця. На початку вересня минулого року у Радомишльській громаді було виявлено тіло громадянина Франції з ознаками насильницької смерті.

Про це 4 березня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Вже за кілька днів поліцейські встановили причетного до умисного вбивства 66-річного чоловіка. Для з’ясування всіх обставин правоохоронці провели трудомістку та кропітку роботу. Зокрема, під час роботи на місці події криміналісти ГУНП області використовували безпілотний літальний апарат для фіксації всіх деталей», - йдеться в повідомленні.

Тим часом оперативники Управління карного розшуку, відділення поліції №3 (Радомишль) Житомирського райуправління, а також співробітники кримінального аналізу ГУНП в Житомирській області збирали та опрацьовували інформацію.

Поліцейські встановили, що загиблий тривалий час проживав у громаді та був знайомий з 18-річним жителем сусіднього села. Саме цього хлопця запідозрили у причетності до злочину.

Слідством встановлено, що причиною вбивства стало те, що за особисту послугу старший чоловік пообіцяв студенту значну суму винагороди, однак після виконання хлопцем умов, гроші не віддав. Ображений юнак заздалегідь підготувався до вбивства. Також він домовився зі спільником, 17-річним місцевим жителем, аби той стояв «на варті».

Зайшовши до будинку потерпілого, він завдав чоловікові понад 10 ударів ножем, один з яких став смертельним. Аби приховати свою причетність до вбивства, спільники надалі не спілкувалися, а також видалили особисте листування з месенджерів.

Слідчі слідчого управління ГУНП вилучили знаряддя вбивства на закинутій фермі у сусідньому селі. Також призначили низку експертиз, висновки яких підтвердили причетність фігурантів до злочину.

Тож обом юнакам інкримінували вчинення умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб (п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України), а неповнолітньому також пособництво (ч. 5 ст. 27 КК України).

29 лютого, за погодженням з Житомирською обласною прокуратурою, фігурантів ознайомили з обвинувальним актом, а матеріалами кримінального провадження скеровано до суду.

За вчинене їм загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі поліція з 3 лютого 2024 року зʼясовувала походження людської кінцівки, виявленої на території гаражного кооперативу: частину людської ноги вночі на територію приніс собака. 5 лютого з’явилася інформація, що особу загиблого встановлено – це 32-річний житомирянин, рештки тіла також знайдено і відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство).

8 лютого на брифінгу у ГУНП у Житомирській області правоохоронці розповіли, що вбитий чоловік був військовим, він приїхав до Житомира у відпустку. Вбивця – військовослужбовець, який самовільно залишив частину, зараз він перебуває під вартою, у скоєному зізнався.

Детальніше дивіться у сюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство француз ніж розслідування поліція Радомишль змова  
Матеріали по темі