Суспільство

У Координаційному штабі зустрілися з родинами військових бригади з Житомирської області: говорили про комунікації та співпрацю

18 March 2024, 14:05

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими відбулася зустріч з родинами бійців 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.

Про це 18 березня повідомили у Координаційному штабі.

«З ініціативи громадської організації «Роду сила» у Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами бійців 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. З присутніми та тими, хто долучився онлайн, спілкувалися представники Коордштабу, ДНДЕКЦ та МКЧХ. Обговорили недостатньо продуктивну комунікацію з військовою частиною, огріхи в документації та шляхи їх виправлення, співпрацю з державними структурами, зокрема зі слідчими Національної поліції. Спікер зустрічі наголосив, що передавання кримінальних справ за місцем проживання зниклого безвісти здійснюється лише за процесуального керівництва прокуратури, тому родичі можуть звертатися туди із клопотаннями та скаргами», - йдеться в повідомленні.

Представники ДНДЕКЦ зазначили, що зараз існує тенденція до збільшення кількості лабораторій, уже відкрито чимало нових, але існує проблема з експертами, яких треба довго навчати, проте не всі хочуть обирати фах патологоанатома.

Також учасники заходу отримали відповіді на низку індивідуальних запитань стосовно збігів ДНК-зразків та про механізм підтвердження статусу «полон» за посередництва МКЧХ.

Нагадаємо, 5 березня представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими взяв участь у зустрічі з родинами захисників з Житомирщини.

Як повідомляв Житомир.info, 25 січня 2024 року у Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами військовослужбовців 95-ої окремої десантно-штурмової Поліської бригади, на якій обговорили пошуки тіл захисників та проведення ДНК-експертиз.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Координаційний штаб військовий захисник полон полонений зниклий безвісти  
Матеріали по темі