Влада

Система ТЦК не ідеальна, більшість працівників там – вчорашні воїни, якими усі захоплювалися і пишалися, - командувач Сухопутних військ

8 April 2024, 16:51

Російські пропагандисти змусили багатьох повірити в те, що мобілізація – це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав.

На цьому наголосив командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

«Поки Збройні Сили України героїчно воюють і стримують окупантів по всій лінії фронту, росія намагається розхитати наші тили: посіяти ворожнечу, паніку, недовіру до армії. Ворог витрачає на це шалені ресурси. Військова ситуація непроста, але вона набагато прогнозованіша та контрольованіша, аніж це було на початку повномасштабного вторгнення. Згадайте 2022 рік – ніхто в світі не вірив у наші сили! Але українців це не зупиняло: черги до військкоматів, люди голими руками зупиняли ворожі танки, палили російські колони «коктейлями Молотова». Сьогодні ті ж самі люди говорять, що наша армія найсильніша і найфаховіша у Європі, світі. У нашому розпорядженні західне озброєння. Але скільки б допомоги ми не отримали, скільки б зброї у нас не було – нам бракує людей! Техніка сама не їде, зброя сама не стріляє, дрон сам не полетить. Підрозділи мають оновлюватись! Російські пропагандисти змусили багатьох повірити в те, що мобілізація – це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав», - йдеться в оприлюдненому 8 квітня 2024 року дописі.

Командувач Сухопутних військ наголошує, що попри бажання людей жити мирним життям, подорожувати, будувати кар’єру є об’єктивна реальність: росія відмовляє українцям у праві на існування.

«Ворог розуміє тільки мову сили. Ми маємо змусити його забиратися геть з нашої землі. Якщо ми цього не зробимо, ніякого мирного життя, ніяких прав і свобод не буде взагалі. Подивіться на саму росію, на тимчасово окуповані території. Збройні Сили України – єдина сила, здатна зупинити і знищити ворога. Як суспільство допустило, щоб військових почали боятись, дозволяли собі їх ображати? Сьогодні більшість працівників ТЦК – це вчорашні воїни, якими усі захоплювались і пишались. Що сталось? Чому сьогодні від них ховаються, чому дозволяють собі їх зневажати, влаштовують цькування і навіть бійки? Це неприпустимо. Військовослужбовці, ветерани – не прохачі, не агітатори. Це люди, які виконали свій конституційний обов’язок. Ми не маємо права допустити, щоб вони почувалися винними, непотрібними чи небезпечними перед тими, кому вони буквально врятували життя», - зазначається у дописі.

Олександр Павлюк визнає, що система ТЦК не ідеальна, тому йде робота над її вдосконаленням, а на всі випадки перевищення повноважень Командування Сухопутних військ, правоохоронні органи оперативно реагують.

«Ми не будемо миритись із порушенням прав цивільних громадян, але й порушувати права військових не дозволимо. Усі громадяни України мусять тримати голову холодною і усвідомити одну просту істину: армія і народ неподільні. Особливо під час битви за існування держави. Нагадаю, що захист держави – це конституційний обов’язок громадянина. Військо – це братерство. Захист держави – надскладна, але водночас найважливіша і найпрестижніша справа. Відкиньмо страшилки і маніпуляції та розберемось, як є насправді. Отримали ви повістку чи самі прийшли в ТЦК оновити дані – це не означає, що завтра ви поїдете на штурм ворожих позицій. Це брехня», - наголошує командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Нагадаємо, Корольовський районний суд Житомира покарав штрафом у розмірі 34 тис. грн чоловіку, який 14 березня декілька разів вдарив військового (працівника ТЦК та СП) поблизу зупинки на майдані Згоди в обласному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 26 березня 2024 року в Житомирській області було мінімум 10 тисяч вакансій у військових частинах, в центрі зайнятості зазначали, що вакансії є на бойові посади і на тилові. 2 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про зменшення віку для мобілізації з 27 до 25 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗСУ мобілізація ТЦК військовий Павлюк  
Матеріали по темі