Місто

У Житомирі депутати на початку сесії не вийшли до рідних загиблих, аби разом вшанувати пам’ять захисників

11 April 2024, 15:17

Рідні загиблих 11 квітня прийшли до Житомирської міської ради, щоб вшанувати героїв хвилиною мовчання. Водночас депутати збирались на чергову сесію, втім до акції не долучились. На початку засідання Ветеран АТО та волонтер Олександр Швецов поставив депутатам запитання: чому вони не спустились до людей вшанувати пам’ять полеглих.

«Ви тільки що знали, що тут відбувається захід щодо хвилини мовчання вшанування пам'яті Героїв. Ви про це всі знали, Сергій Іванович, ви також знали. Чому ви не вийшли? Чому ви не стали поряд з нами? Ви не могли на дві хвилини просто зупинити цю сесію, постояти разом з нами там, і потім сюди піднятися?»,- сказав ветеран АТО, волонтер Олександр Швецов.

«Тому, що ми вшановували, хвилиною мовчання, пам’ять так само тут»,- відповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

Після міський голова зробив перерву та вийшов до людей. Дружини загиблих кажуть: влада та пересічні містяни мають не забувати героїв та вшановувати їх пам’ять.

«Я вважаю, що так, це потрібно. І вважаю, що наш народ в Житомирі дуже сильно розслабився, і вони теж повинні це згадати, що в Україні йде війна. І що є загиблі, і деякі воїни зараз знаходяться в окопах, живуть там. Вони просто в цій шкурі не були, в якій ми зараз знаходимося»,- каже дружина загиблого Катерина.

«Я, наприклад, сесію дивлюся, вони там все дотримуються, це велика повага до них так само. Але ми просили, щоб саме вони на акцію вийшли і підтримали нас, тому що це дивиться все місто, народ, адже це все-таки мер, його депутати. І чисто взаємодія з нами, з сім'ями загиблих, і це велика пошана в першу чергу до тих, хто загинув, до хлопців, які тримають зброю в руках, і, звичайно, до нас, сімей, які втратили найдорожче»,- говорить дружина загиблого Мар’яна.

Нагадаємо, чергова сесія Житомирської міської ради 11 квітня 2024 року почалася з «хвилини мовчання».

Вранці 8 квітня навпроти Житомирської міської ради зібралися рідні загиблих військових, аби о 9:00 вшанувати їх пам'ять: люди заявили, що будуть виходити на акцію доки, доки місто не перестане нехтувати «хвилиною мовчання». 10 квітня на позачерговому засіданні міськвиконкому ухвалили рішення про щоденне загальноміське вшанування загиблих «хвилиною мовчання».

Як повідомляв Житомир.info, 1 квітня 2024 року міський голова Житомира підписав розпорядження про скликання першої у 2024 році чергової сесії міської ради, у порядку денному якої було 63 питання, 36 з них «земельні».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія мітинг акція Швецов Сухомлин загиблий хвилина мовчання рідні загиблих  
Матеріали по темі