Події

Вкрав банківську картку та витратив з неї 12 тис. грн на їжу та онлайн-ігри – учню профліцею з Житомирського району винесли вирок

22 April 2024, 11:41

Учню Любарського професійного ліцею, який торік викрав чужу банківську картку та витратив з неї понад 12 тисяч гривень на продукти на онлайн-ігри, присудили 5 років позбавлення волі з 1 роком іспитового строку.

Про це йдеться у вироку Любарського районного суду Житомирської області, опублікованому 17 квітня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«28 листопада 2023 року близько 09 години, ОСОБА_4 «перебуваючи на території Любарського професійного ліцею, що в смт Любар Житомирського району, де навчається, в автомобілі ВАЗ-2109, державний номерний знак НОМЕР_1 , який належить ОСОБА_5 , який був незамкнений та в якому знаходилась сумка з особистими речами власника, виявив банківську картку фінансової установи НОМЕР_2 , яку вирішив викрасти… Достовірно не знаючи, який баланс коштів на картковому рахунку, усвідомлюючи, що за допомогою вказаної картки можливе здійснення торгівельних операцій без підтвердження PIN-коду, таємно викрав з карткового рахунку потерпілого ОСОБА_5 , кошти в загальній сумі 12136,68 грн, розрахувавшись ними за допомогою цієї банківської картки за придбаний товар та за онлайн ігри через додаток «Плей маркет» власного мобільного телефону, до якого була здійснена прив`язка викраденої картки», - йдеться у тексті вироку.


Скриншот вироку суду

Під час розгляду справи обвинувачений свою вину визнав, а матеріальний збиток постраждалому відшкодував.

«…Та дав суду відповідні пояснення по справі, повністю підтвердивши вказані вище обставини. Вказав, що у вчиненому щиро розкаюється, заподіяну шкоду потерпілому відшкодував в повному обсязі. Просив суд суворо його не карати та не позбавляти волі, надавши шанс на виправлення», - зазначено у вироку.


Скриншот вироку суду

Чоловіка визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 3 57 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження); ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України, та призначили покарання у вигляді у виді 1 (один) рік обмеження волі та у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі. Однак суд звільнив обвинуваченого від покарання з випробуванням, призначивши йому іспитовий строк тривалістю 1 рік.


Скриншот вироку суду

«На вирок може бути подана апеляційна скарга до Житомирського апеляційного суду через Любарський районний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, а в разі подачі апеляційної скарги — після розгляду справи апеляційною інстанцією, якщо його не скасовано», - зазначається у вироку.

Нагадаємо, наприкінці лютого у Бердичеві 19-річна дівчина знайшла мобільний телефон на транспортній зупинці і переказала собі з нього через онлайн-банкінг 40 тис.грн. Гроші крадійка витратила на онлайн-ігри та розваги. Відповідно до чинного законодавства обвинуваченій такий вчинок може вартувати від 5 до 8 років ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 3 січня 2024 року на Овруччині поліцейські встановили причетну до крадіжки 31-річну жительку Ушомирської громади, яка зняла понад 45 тисяч гривень з карток пенсіонера, у тому числі й кредитних, витратила кошти, а картки потім викинула.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка вирок крадій суд онлайн-ігри банківська картка профліцей Любар  
Матеріали по темі