Влада

В райцентрі Житомирської області починають реконструкція водозабірних споруд на річці Случ, І черга – 16 млн грн

22 April 2024, 12:52

Комунальне підприємство Звягельської міської ради «Звягельводоканал» оголосило тендер на реконструкцію водозабірних споруд на річці Случ.

Інформація про закупівлю 22 квітня оприлюднена в системі «Прозорро».

Очікувана вартість І черги реконструкції становить 16 млн 356 тис. 510 грн. Зазначається, що це кошти місцевого бюджету.

Торги заплановані на 7 травня, роботи мають бути виконані до 1 жовтня 2024 року.

Зауважимо, що наприкінці жовтня 2023 року проводили громадське обговорення оцінки впливу на довкілля реконструкції водозабірних споруд на р.Случ: проєктними роботами передбачена реконструкція трьох водозабірних станцій, водозливної греблі і розчистка берегоукріплення водосховища.

Нагадаємо, у Звягелі 4 жовтня 2023 року проводили виїзне засідання парламентського Комітету з питань екологічної політики та природокористування щодо стану річок України та шляхи його покращення, зокрема, говорили й про порятунок річки Случ, яка стрімко міліє.

Фото з сайту Звягельської міськради

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2016 року виконком Житомирської міської ради доручив КП «Житомирводоканал» зайнятися очисткою водосховища «Відсічне», але в червні 2021 року. прокуратура звернулася до суду з позовом до КП «Житомирводоканал» і ТОВ «РБК "БІЛД-Україна"» про визнання недійсним укладеного між ними 15 квітня 2016 року інвестиційного договору, яким комунальне підприємство під виглядом поглиблення і розчищення водосховища «Відсічне» надало фірмі в користування надра для видобутку піску: справа кілька років розглядалася в судах, двічі доходила до Верховного суду, але інвестиційний договір у вересні 2023 року все ж визнали недійним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Звягель річка Случ вода реконструкція водозабір  
Матеріали по темі