Влада

Члени громадської ради при Житомирській ОДА написали лист про свій вихід, бо «несила терпіти»

17 August 2015, 15:35

 Члени громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Олена Галагуза (представляє громадську організацію «Об’єднання «Самопоміч») та Віктор Мельниченко (прес-секретар громадської ради) написали відкритий лист голові ради Володимиру Стельмаху про свій вихід.

У розпорядженні Житомир.info є копія листа.

«Уже несила терпіти і спостерігати за тим, у що перетворилася громадська рада (ГР) при облдержадміністрації. Прикро констатувати, що певні угрупування у ГР дискредитують поняття громадянського суспільства, лобіюючи інтереси одіозних людей. Вже не кажучи про деяких членів ГР, які не посоромилися, маючи за плечима сумнівне минуле/теперішнє, стати пліч-о-пліч із тими, хто дійсно прагне і робить зміни у своїх галузях накраще», - йдеться у листі.

Підписанти зазначають, що громадські слухання перетворили у фарс і стали проштовхувати певні кандидатури.

«Було помітно, як мимоволі частина активістів обернулася на тітушок. Не кращим виглядає й у цих збіговиськах участь певних членів ГР, які поводяться безпардонно і також налагодили бізнесову схему відстоювання інтересів. Прикро, коли на них посилаються у медіа як на членів ГР, які мали б займатися громадською роботою, а не прикриватися нею, тримаючи дулю в кишені», - зазначають члени громадської ради Галагуза та Мельниченко.

Вони висловлюють намір вийти з громадської ради при Житомирській облдержадміністрації, але обіцяють продовжувати «займатися професійною діяльністю, питаннями свободи слова».

Нагадаємо, до складу Громадської ради при Житомирській ОДА увійшли 176 представників інститутів громадянського суспільства. 

Як повідомляв Житомир.info, 11 серпня проходило громадське обговорення кандидатури Максима Глушаниці на посаду начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області. Перед початком зібрання у 16-річного хлопця міліція вилучила пістолет, член громадської ради Ігор Пірожок запевняв, що це «іграшка». Обговорення тривало майже три години і не задовольнило громадську раду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі