Влада

У Міносвіти запевняють, що Житомир вже отримав частину нових підручників

10 December 2015, 17:25

У Житомир вже було кілька поставок підручників для 4-х та 7-х класів за новою програмою.

Про це Житомир.info повідомила керівник прес-служби Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Наталія Білей.

«Точнішою інформацією можуть володіти в Житомирському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, однак, наскільки мені відомо, станом на 10 грудня вже було кілька поставок (підручників) на Житомир», - сказала вона.

Наталія Білей також поінформувала, що в Україні нарешті розпочався друк нових підручників.

«Друк іде повним ходом, укладені угоди з видавництвами. Станом на 8 грудня підручники друкують 6 видавництв: київські «Генеза», «Грамота», «Літера ЛТД», «Методика», харківський «Ранок» та львівський «Світ». До Нового року пройшли тендери і вже визначені перевізники, які мають доставляти підручники з Києва до областей», - сказала керівник прес-служби.

За інформацією на сайті Міносвіти, станом на 7 грудня 2015 року для перевізників підготовлені рознарядки на доставку п’яти назв підручників для учнів четвертого класу ЗНЗ загальним накладом 15 634 примірники та 9 назв підручників для учнів сьомого класу загальним накладом 83 454 примірники.

«Затверджені плани по обсягах тиражів і областях доставки підручників, визначені місця відвантаження та відповідальні особи на місцях; укладені угоди та направлені до казначейства», - інформує сайт.

Як пояснила Житомир.info заступник начальника управління освіти Житомирської міської ради Раїса Кошевич, процес видруку дійсно почався, але інформації про конкретну дату надходження нових книжок до шкіл Житомира немає.

«Наскільки мені відомо, процес вже почався. Але офіційних даних, рознарядок поки немає. Зі слів методиста бібліотечних фондів, яка тримає це питання на контролі, ми маємо поступово, на ту потребу, яка в нас є, отримувати з обласного бібколектора підручники, і потехеньку бібколектор буде їх розвозити на ту заявку, яку ми спочатку давали на обласне управління. Тобто, процес розпочався. Чи вони завозяться – я такої інформації не знаю, треба почекати», - прокоментувала Кошевич.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські школярі досі не отримали нові підручники попри запевнення Міонсвіти надати частину з них вже в листопаді.

У вересні житомирські школярі почали навчання без книжок, батьки пішли по книжковим магазинам, а посадовці житомирського управління освіти переконані: питанням незаконного продажу підручників має займатися міліція.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі