Суспільство

У Житомирі вчителі говорять, що школи отримали половину нових підручників і більше не отримають

20 January 2016, 11:16

У житомирські школи розвезли вже близько 50% віддрукованих підручників для 4-7-х класів за новою програмою, але більше не буде ні після канікул, ні до кінця року.

Інформацію про це обговорюють у педколективах шкіл Житомира.

«Бібліотеки шкіл отримали вже близько 50% підручників - яких більше, яких менше. Представник видавництва, яке в числі інших займається видруком нових підручників, у Житомирі розповів вчителям, що до кінця навчального року їх більше не друкуватимуть і не розвозитимуть», - розповіло Житомир.info власне джерело. Учителі збиті з пантелику, бо не знають, яким чином розподілити між учнями половину книжок. Відомо, що у першу чергу безкоштовними підручниками забезпечуватимуться діти АТОшників, а також діти з малозабезпечених та багатодітних сімей.

На сторінці у Facebook київська журналістка та громадська діячка Іванна Коберник повідомляє про те, що частина видавництв з незрозумілих поки причин відмовилась виконувати державне замовлення:

«Завтра (upd вже сьогодні) об 11-00 брифінг відповідальних за друк підручників 4 та 7 клас. Ключових запитань кілька: скільки видавництв повернули кошти 29-30 грудня і відмовились виконувати державне замовлення? Важливо, щоб ця проблема не замовчувалась, а чесно були названі підручники, які не друкуються, щоб вчителі і діти не чекали в моря погоди, а шукали вихід (…)», - написала Коберник 19 січня.

 

Завтра (upd вже сьогодні) об 11-00 брифінг відповідальних за друк підручників 4 та 7 клас. Ключових запитань кілька: скі...

Опубліковано Ivanna Kobernik 19 січня 2016 р.

У коментарях до її дописів батьки 4-класників скаржаться, що дітям вже роздали підручники з трудового навчання та образотворчого мистецтва, натомість книг по «важливішим» предметам нема.

«Виношу з коментів запитання, про яке говорила ще на етапі тендерів: "...Може ще хтось з відповідальних пояснить, з якого дива 4 клас отримав підручники з Образотворчого мистецтва і Трудового навчання, без яких можна легко обійтися. Але не отримав підручники Інформатики, незважаючи на те, що за старою програмою інформатики в 4 класі раніше не було, і книжок немає ні старих ні нових», - пише журналістка.

Станом на ранок 20 січня коментаря з приводу ситуації з підручниками від начальника управління освіти Житомирської міськради Валентина Арендарчука отримати не вдалося.

14 січня посадовець розповів Житомир.info, що в школи Житомира розвезли 25% нових підручників.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські школярі досі не отримали нові підручники попри запевнення Міонсвіти надати частину з них вже в листопаді. У вересні житомирські школярі почали навчання без книжок, батьки пішли по книжковим магазинам, а в управлінні освіти міської ради порадили батькам не поспішати купувати підручники, а дочекатися офіційного тиражу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі