Влада

Приміщення для встановлення комунального МРТ в Житомирській обласній лікарні повністю готове

3 February 2016, 16:13

У Житомирській обласній лікарні за півтора місяці встановлять МРТ, приміщення для його встановлення вже готове.

Про це повідомили представники сервісної служби фірми-постачальника МРТ  ТОВ «ЄМГ «Україна», пише прес-служба Житомирської обласної ради.

«3 лютого після чотирьох годин перевірки приміщення, де буде розміщено томограф, підписано акт готовності будинку та споруд до монтажних робіт. Його підписали представники обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, на території якої працюватиме томограф, КУ «Обласна база спеціального медичного постачання», будівельної фірми ПРБФ «Комунальник» та ТОВ «ЄМГ «Україна»», – йдеться у повідомленні.

Представник сервісної служби ТОВ «ЄМГ «Україна» Андрій Сівак запевнив громадськість, що вже сьогодні буде направлено лист офіційним субпідрядникам з Німеччини, які відповідають за виготовлення та монтаж сітки Фарадея, для електромонтажних робіт. За попередньою інформацією, ці роботи вже почнуть проводити з наступного тижня.

Сам процес встановлення магнітно-резонансного томографа складається з 4 етапів: монтажу РЧ-кабіни, установки та підключення обладнання, налаштування самого обладнання і фінальний етап – отримання першого контрольного знімку. Ці процеси з урахуванням та дотриманням усіх технологій займають в середньому півтора місяці.

Як повідомляв Житомир.info, під час сесії обласної ради 10 вересня цього року начальник управління охорони здоров’я Олександр Торбас говорив про те, що приміщення у відділенні, яке збудоване під МРТ за кошти обласного бюджету, здали в оренду на 10 років приватній фірмі. Тоді ж голова облради Віталій француз доручив юристам опрацювати питання про розірвання угоди оренди приміщення. В жовтні президія обласної ради погодила виділення 868 тис. грн. на будівництво приміщення в обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського для встановлення комунального магнітно-резонансного томографа. За виділення грошей депутати проголосували на сесії 15 жовтня 2015 року. У грудні 2015 року громадськість запевнили, що МРТ може бути встановлений у лютому 2016 року.

Фото з сайту Житомирської обласної ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі