Влада

Житомирська область отримає 13 мільйонів стабілізаційної дотації на профтехосвіту. Постанова КМУ

5 February 2016, 11:22

Уряд виділив півмільярда гривень стабілізаційної дотації для спрямування на видатки на професійно-технічну освіту.

Постанова КМУ від 4 лютого 2016 року «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2015 р. № 727» опублікована на Урядовому порталі 5 лютого.

Відповідно до розподілу стабілізаційної дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на 2016 рік між обласними бюджетами, Житомирська область отримає з 12 млн 952,7 тис. грн.

«Уряд ухвалив постанову, що дозволяє вирішити проблеми фінансування ПТУ та забезпечити належне їхнє фінансування за рахунок надання місцевим бюджетам стабілізаційної дотації з Державного бюджету на підготовку кадрів у таких освітніх закладах. Відповідно до цього рішення, кошти на фінансування ПТУ на загальну суму 500 млн. грн. будуть спрямовані обласним бюджетам, які далі будуть розподілятись між містами обласного значення, де є реальна обмеженість ресурсу. Прийняття даної постанови дозволить допомогти місцевим бюджетам, які наразі не в змозі забезпечити власне фінансування закладів професійно-технічної освіти та забезпечити належне фінансування та функціонування ПТУ», - зазначається у роз’ясненні до опублікованого документу.

Нагадаємо, 4 лютого Верховна Рада проголосувала за внесення змін до Бюджетного кодексу України – нардеп від Житомира Борислав Розенблат повідомив, що буде виділено додатково 2 млрд грн з Державного бюджету на підтримку місцевих бюджетів щодо фінансування професійно-технічної освіти. Згодом заступник мера Житомира Матвій Хренов уточнив, що Житомир отримає лише 22 млн грн для фінансування ПТУ, що становить близько 25% від потреби.

Як повідомляв Житомир.info, у міському бюджеті на 2016 рік були закладені кошти в розмірі 75 млн грн на фінансування ПТУ, які мали виділити з бюджету розвитку. На позачерговій сесії Житомирської міської ради 25 січня до мережі управління освіти не включили 10 житомирських ПТУ, але проголосували за виділення коштів на виплату одноразової матеріальної допомоги учням ПТУ з числа дітей-сиріт. Питання фінансування закладів профтехосвіти розглядали і на сесії обласної ради 26 січня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі