Місто

У Житомирі школи на 40% забезпечені новими підручниками для 4-7-х класів, - Арендарчук

15 February 2016, 10:55

Станом на 15 лютого 2016 року – у перший день навчання після затяжних півторамісячних канікул – житомирські школи забезпечені підручниками за новою програмою для 4 та 7-х класів менш ніж наполовину.

Про це Житомир.info розповів начальник управління освіти Житомирської міськради Валентин Арендарчук.

«На сьогоднішній день забезпечення на рівні 40%. Коли надійде решта підручників – це запитання не до мене, а до міністерства. Держава обіцяла забезпечити школярів за схемою «50 на 50» - 50% за державні кошти і 50 – за кошти місцевих бюджетів. На сьогодні всі підручники, які були доставлені до бібколектора, розвезені по школам», - розповів Арендарчук.

Як повідомляв Житомир.info, Житомир ще наприкінці 2015 року отримав 539 тис. грн державної субвенції на закупівлю, зберігання і доставку підручників за новою програмою. У січні забезпечення книжками учнів 4 та 7-х класів становило 25%, у своїх колективах вчителі обговорювали іншу інформацію – що «державних» книжок надійшла рівно половина від потреби.

Як відомо, зимові канікули у житомирських школах мали тривати з 30 грудня по 31 січня, але через складну епідеміологічну ситуацію їх продовжили спочатку до 8 лютого, а згодом – ще на тиждень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі