Місто

У Житомирі на території притулку для бездомних собак планують створити «Центр захисту тварин»

10 March 2016, 09:44

У Житомирі представники Міжнародної організації з захисту тварин «Чотири лапи» обговорили  з місцевою владою можливості  залучення фонду  до створення у місті  «Центру захисту тварин».

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

 «Результат співпраці міста і організації «Чотири лапи» - стерилізація півтори тисячі бездомних собак, проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців Житомира», - зазначив Олексій Ясюнецький та висловив сподівання на спільну роботу міської влади та організації із створення «Центру захисту тварин».

На даний час триває реконструкція приміщення для створення «Центру захисту тварин».

«Спочатку ми планували відкрити притулок для бездомних собак, але завдяки нашій  співпраці з  фондом «Чотири лапи» ми змінили свій погляд на  проблему безпритульних тварин і зараз ведемо реконструкцію приміщення для створення «Центру захисту тварин».  В цьому Центрі передбачено притулок, центр стерилізації, діагностичний центр, а також цілодобовий прийом ветеринарних лікарів. У наших планах також створення центру підготовки спеціалістів зі стерилізації, є відповідні  домовленості з агроуніверситетом щодо співпраці. Хочемо вас запросити до співпраці у реалізації даного проекту», - сказав координатор проекту Олег Корх.

Представники проекту і надалі планують співпрацювати з Житомиром.

 «Чудово бачити, що Житомир таке  прогресивне місто, що ви працюєте у правильному напрямку по відношенню до тварин. Таке місто, таких партнерів ми шукаємо для співпраці», – зауважила Джулі Сандерс.

Нагадаємо, волонтери австрійської організації «Чотири лапи» стерилізували у Житомирі 360 безпритульних собак

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2015 року колишній свинарник, який влада Житомира купила у 2013 році за 1,2 млн грн, і досі не став притулком для тварин. У вересні 2015 року на сесії міської ради рахували, скільки ще грошей треба витратити, щоб у місті з’явився притулок для собак. У 2016 році представники підрядної організації зазначали, що ремонт спеціального центру захисту тварин, знаходиться на фінішній прямій.

Фото прес-служби міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі