Влада

У Житомирі зробили перший знімок на томографі, купленому за 30 млн грн бюджетних коштів

29 March 2016, 11:33

28 березня в Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського було зроблено перший контрольний тестовий знімок на магнітно-резонансному томографі «Achieva 1.5T» виробництва компанії «Philips».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

За роботою комунального МРТ спостерігали заступник голови ОДА Ярослав Лагута, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, заступник голови обласної ради Наталія Рибак, головний лікар Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського Богдан Леськів, представники громадськості та преси.

ЗМІ повідомляють, що стати учасником пробного запуску і зробити перший знімок  на новому апараті погодився житомирський журналіст.

«Обласна рада разом із облдержадміністрацією наголошували, що оплата за МРТ відбудеться виключно за умови закінчення всіх робіт і пробного запуску цього апарату. Перший знімок зроблено, і вже завтра на бюджетній комісії та на сесії обласної ради депутатами буде розглянуто та прийнято відповідне рішення», – сказав Ярослав Лагута.

ОДА повідомляє, що в 2015 році з обласного бюджету було виділено близько 30 млн грн для закупівлі комунального томографа для Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

Як повідомляв Житомир.info, 29 квітня 2015 року на сесії Житомирської облради депутати проголосували за виділення коштів на придбання комунального томографа для Житомирської обласної клінічної лікарні. Приміщення для розміщення апарату МРТ в обласній лікарні обійшлося ще майже в мільйон гривень.

Фото Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі