Влада

Мер Житомира розповів, як нечесні підприємці зривають електронні торги, а дитсадки залишаються без продуктів

1 June 2016, 15:51

Через підприємців, які умисно оголошують занижену вартість, зриваючи торги на ProZorro, житомирські дитсадки ризикують залишитися без продуктів, а вихованці – без якісного харчування.

Про це 30 травня говорив мер Житомира Сергій Сухомлин під час виїзного засідання  в першу міську лікарню.

«Це стосується не лише лікарень, але й дитячих садочків. У нас вже були такі випадки, коли ми подаємо в систему ProZorro закупівлю, скажімо, гречаної крупи чи ще якихось продуктів. Даємо заявку, вона висить. Сума, скажімо, 50 тисяч. Поступає пропозиція 45 тисяч, потім - 42 тисяч, а потім з'являється пропозиція - одна тисяча гривень. Все, ми повинні визнати цю компанію переможцем, а вона навіть не з'являється. Торги зірвані, діти лишаються без харчування, а система ProZorro не дозволяє нам підписати договір з іншим учасником торгів, тому нам знову треба оголошувати конкурс і знову запускати цю процедуру», - розповів міський голова.

На думку Сергія Сухомлина, торги зривають підприємці, які не бажають працювати чесно.

 «Через поріг часто постачальники не зацікавлені в такій сумі, як, скажімо, 3 тис. грн, не хочуть займатися. Щоб придбати енергозберігаючі лампи, ми 5 разів подавали заявку, бо на лампочки ніхто не реагував. Зрештою, виграли одесити. Є такі моменти, які взагалі поки не можна переносити на систему ProZorro, треба в договірних варіантах працювати. Наприклад, поставка харчування, якщо раптом збій у тендері, то йде збій у харчуванні», - висловився головний лікар Центральної міської лікарні № 1 м. Житомира Анатолій Вусик.

Як працює система  ProZorro в Житомирі і на чому вже є економія, читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, в 2015 році в дитячі садки Житомира цілий місяць не постачали рибу, олію, деякі крупи і вершкове масло. Житомирський виконком зекономив майже півмільйона гривень на закупках через ProZorro.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі