Влада

Начальник ГУ Нацполіції в Житомирській області говорив з громадськістю про бурштин, сухпайки та львівських студентів

9 June 2016, 18:02

Бурштинова лихоманка на півночі Житомирської області, виділення «титанових» земельних ділянок львівським студентам та розкрадання армійських сухпайків. Ці та інші питання обговорювали під час зустрічі нового начальника обласної поліції з громадськістю 9 червня. В’ячеслав Печененко вважає, що вирішити проблему нелегального видобутку бурштину можна лише на законодавчому рівні. До того поліція повинна підтримувати порядок на півночі регіону.

«Задача поліції в цьому питанні це - поки не буде вирішено це питання припинити незаконний видобуток. Для цього, наприклад, в Житомирській області сил та засобів недостатньо, але постійно ведеться робота, щодо затримки тих осіб, які займаються видобутком бурштину. І цей процес буде тривати до тих пір, поки на державному рівні це питання не вирішиться», - сказав начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

Не менше представників громадськості цікавило питання сухпайків, які знайшли в їдальні Житомирського торгівельно-екологічного коледжу. У поліції відповідають: висувати обвинувачення нікому, бо невідомо звідки вкрадені ці сухпайки.

«Викрадення майна військового, зокрема пайків, не виявлено. Тому що всі військові частини, які надали відповідь, це військові частини А0339, А0281 і А3091, надали відповідь, що у них все майно на місці. Командир частини - він відповідний керівник на місці і каже, що у нього проблем нема і все на місці, то немає складу злочину. Як можна притягувати до якоїсь відповідальності, якщо всі рапортують, що все нормально», - розповідає начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

Схожа ситуація і з розслідуванням виділення землі на львівським студентам – кримінальне провадження закрите.

«Проводилось розслідування протягом трьох місяців, досліджено це питання, призначено перевірку по даному факту в Держгеокадастрі України. На даний час кримінальне провадження за зазначеною статтею закрито, в зв'язку з відсутністю ознак злочину в діяннях службових осіб Держгеокадастру», - сказав начальник відділу слідчого управління Олександр Соломко.

У головному управлінні Нацполіції обіцяють і надалі спілкуватись з представниками громадськості та спільно вирішувати проблеми.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня під час зустрічі з громадськістю начальник ГУ Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко повідомив, що член атестаційної комісії ГУ НП у Житомирській області Фадєєв не має відношення до кримінального середовища.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі