Події

У Житомирі суд знову розглядав справу по вбивству Жадька: «журнал подій» з жорсткого диску могли видалити

10 June 2016, 13:24

7 червня 2016 року в Житомирському районному суді відбулося чергове судове засідання по вбивству в липні 2014 року Олександра Жадька.

Зі слів родичів, на це судове засідання були викликані для допиту експерти з державної експертної установи ДНДЕКЦ, які робили комп’ютерно-технічну експертизу, досліджувану судом на попередньому судовому засіданні.

«Експерт підтвердив, що в процесі проведення дослідження наданих йому відеоматеріалів на жорсткому диску та відеореєстраторі не було виявлено ознак оригінальності диску, та не зміг пояснити причину різниці в 1 годину та 2 хвилини між часом на відеореєстраторі та фактичним природнім часом в момент дослідження, оскільки сторона захисту видалила з жорсткого диску журнал подій, в якому реєструються всі можливі маніпуляції з відеофайлами та налаштуваннями. На нашу думку, це було зроблено, щоб «замести сліди», - розповів Житомир.info брат загиблого Юрій Жадько.

Зі слів чоловіка, під час засідання комп’ютерний експерт допустив можливість видалення після 31 липня – дати винесення підозри та взяття під варту В. Довгалюка - «журналу подій» з диску.

Родичі загиблого Олександра зауважують, що сторона обвинуваченого надала до суду даний жорсткий диск в якості доказу аж через 8 місяців після затримання підозрюваного Довгалюка.

«За цей час з даними матеріалами можна зробити що завгодно», - вважають вони.  

Юрій Жадько розповідає: інший експерт, який досліджував відеоматеріали на предмет  фототехнічної та портретної схожості, на судовому засіданні підтвердив, що через погану якість відеоматеріалів на жорсткому диску не зміг ідентифікувати  особу, яка під’їхала до магазину на автомобілі Volkswagen, а також не зміг встановити її вік, колір шкіри та навіть стать.

Як вважають рідні, дана державна експертиза була проведена для того, щоб з’ясувати усі ознаки і факти маніпуляцій стороною захисту з відеореєстратором та жорстким диском, який вони надали до суду в якості доказу, та ще раз підтвердити, що обвинувачений Довгалюк В.О. не міг бути біля магазину матері в той час, коли був вбитий Олександр Жадько, тому що його бачили на місці злочину сусіди Олександра.

«Більше того, на досудовому слідстві , в процесі слідчих дій він особисто давав відеопокази, що дійсно в той день та в той час був біля будинку вбитого, бо нібито шукав загубленого гаманця. Після того він вже тричі змінював свої покази», - зазначає брат загиблого. 

Чергове судове засідання призначене на 5 липня 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info, в 2014 році Олександра Жадька було жорстоко вбито в селі Зарічани Житомирського району. У вересні 2015 року відеодокази по справі вбивства Жадька суд відправив на експертизу в державну установу. Наприкінці минулого року на черговому розгляді справи допитали експертів, які досліджували записи з камер відеоспостереження, на яких зафіксовано вбивцю. У лютому 2016 року Житомирський районний суд призначив третю експертизу відеодоказів по справі вбивства Олександра Жадька. 11 травня 2016 року відбулося чергове судове засідання по справі. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі