Події

У Житомирі судять матір, яка взимку викинула новонароджену дитину на смітник

24 June 2016, 13:35

24 червня вона відмовляється говорити з журналістами та закриває обличчя, щойно бачить відеокамери – Анастасія Шкуріхіна, яка взимку викинула на смітник свою новонароджену дитину, через півроку після трагедії постала перед судом.

У січні 2016-го ця історія сколихнула Житомир, але зв’язатись із матір’ю дитини тоді не вдалось. Після розслідування справу розглядають у Корольовському районному суді Житомира. Наразі дівчинка, якій дивом вдалось вижити в січневий мороз, вже всиновлена. Працівники служби у справах дітей не розголошують, коли і ким саме, але запевняють – страшний інцидент на здоров’ї малечі не позначився. Представник потерпілої дитини також додає: про позбавлення батьківських прав матері, яка викинула немовля на смітник, поки не йдеться.

 «Ми вивчали ситуацію щодо утримання і виховання старших дітей. Фактично, стосовно них не було жодного повідомлення щодо злісного ухилення від виконання батьківських обов'язків. Єдине, що було - повідомлення зі школи. Там певний час діти не відвідували школу без поважної причини. Працівники служби провели з матір'ю профілактичну роботу, діти приступили до навчання. Це єдине таке зауваження було до виконання батьківських обов'язків матір'ю. І, фактично, це не підстава для позбавлення батьківських прав», - розповідає завідуючий сектором служби у справах дітей Вадим Кур’ята.

Перед початком засідання 23 червня журналісти спробували отримати коментар від обвинуваченої, але жінка говорити не хоче.

«Вона зараз не може говорити, так як не дуже гарно себе почуває, бо дуже жарко. Вона трошки запізнилась на судове засідання. Ми просимо її поки не турбувати. Вона має право не говорити. Тим більше, я хочу наголосити, що вона по відношенню до інших дітей є нормальною мамою. Ну, вийшла така ситуація. Це, звісно, дуже складна ситуація. Але я прошу її не турбувати. Вона не буде давати ніяких коментарів», - каже адвокат Ірина Макарська.

Через погане самопочуття обвинуваченої судове засідання переносять, але усього на один день. І вже вранці наступного дня вході засідання суд допитав двох свідків, але прокуратура наполягла на допиті ще двох.

«Співмешканець - Манєжкін Віктор Вікторович. Дана особа проживала на момент вагітності та на момент народження дитини разом з обвинуваченою. Обвинувачена в ході досудового розслідування наполягала на тому, що вона не знала, що вагітна. У зв'язку з цим нам потрібно допитати її співмешканця. Можливо, він надасть якусь нову інформацію про те, що вона підозрювала, можливо, він знав. Оскільки дана особа не ставала на облік, то це дуже важлива інформація. Також інший свідок - це знайома медсестра обвинуваченої, до якої та зверталась для встановлення терміну вагітності та в досудовому розслідуванні повідомляла про переривання вагітності. Однак дана особа також зараз не з'явилась на судове засідання і буде викликана на наступне судове засідання», - розповідає прокурор Житомирської місцевої прокуратури Людмила Шадура.

Наступне судове засідання відбудеться в четвер, 30 червня, об 11:30.

Нагадаємо, 17 січня 2016 року в Житомирі близько півночі дивом вдалось врятувати немовля, яке мати після пологів викинула на смітник. Новонароджена дівчинка перші місяці була у Житомирській обласні дитячій лікарні. Наприкінці січня матір дитини взяли під варту. 22 березня дівчинку перевели з лікарні в будинок дитини. В лютому тривала процедура отримання свідоцтва про народження маленької Іванки.  У червні 2016 року вдалося дізнатися, що дитину вдочерили, а мати ходить на суди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі