Влада

У Новограді-Волинському комісія вирішувала, як відновити роботу військового госпіталю

12 July 2016, 17:43

У Новоград-Волинський Житомирської області за дорученням директора військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, генерал-майора медичної служби Андрія Верби 11 липня приїхала комісія, щоб вирішити питання відновлення функціонування військового госпіталю.

Про це повідомляють на сайті Новоград-Волинської міської ради.

«Комісією, під головуванням начальника Вінницького військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, полковника медичної служби Сергія Петрука та у складі заступника з оперативно-медичної роботи Михайла Вічканя, головного хірурга Ігоря Марцинковського, т.в.о. головного терапевта Івана Шеваги та начальника Житомирського військового госпіталю, полковника медичної служби Олександра Серебрякова, було оглянуто територію та стан приміщень колишнього військового госпіталю. Зокрема, у ході обговорення перший заступник міського голови Сергій Колотов та заступник міського голови Лариса Шутова запевнили про готовність у межах повноважень сприяти у відновленні закладу. Затим відбулась зустріч з міським головою Віктором Весельським. Під час якої Сергій Петрук зазначив, що комісія надасть пропозиції щодо вирішення питання госпіталю до Міністерства оборони України. Та наголосив, що відновлення функціонування у місті військового госпіталю на часі. Адже, Новоград-Волинський вважається військовим містечком, тут дислокується місцевий військовий гарнізон, який налічує близько 7 тисяч військовослужбовців та 2,5 тисячі військових пенсіонерів, які зможуть скористатись своїм правом на проходження лікування та реабілітацію у межах міста. До того ж протягом останнього часу йде тенденція до збільшення кількості військових.

Тож, за попередніми розрахунками у відновленому військовому госпіталі має бути не менше 100 ліжок, а також інфекційне, терапевтичне, неврологічне та хірургічне відділення. Про терміни реалізації проекту наразі говорити зарано, однак військовому госпіталю у Новограді-Волинському бути, що й було одним із основних пунктів передвиборчої програми міського голови Віктора Весельського», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у 2014 році Новоград-Волинська міськрада просила Кабмін відновити військовий шпиталь. 

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році вкласти інвестиції у відновлення військового шпиталю у Новограді-Волинському  готовий меценат із Австрії Барон фон Фосс. Також на базі колишнього військового шпиталю планували створити центр реабілітації для військових.

Фото з сайту Новоград-Волинської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі