Влада

У Житомирській облраді нардеп розповів про конфлікт у ВР навколо законопроекту про бурштин. Фоторепортаж

21 July 2016, 11:50

Український уряд вважає, що на видобуток бурштину має бути лише державна монополія.

Про це на сесії Житомирської облради 21 липня розповів народний депутат від Коростенського округу (фракція Блок Петра Порошенка) Володимир Арешонков, відповідаючи на запитання депутата облради Тараса Собка (фракція ВО «Свобода») стосовно законопроекту про видобуток бурштину.

«Законопроект у другому читанні обговорений вже у всіх комітетах. Ми чотири місяці чекаємо, що він буде внесений в зал. Законопроект, який дозволяє створювати комунальні підприємства усіх рівнів. Починаючи з районного, навіть потужна селищна рада, або сільська, при бажанні і наявності людей може створювати такі підприємства, які будуть видобувати. Але наше бачення депутатів увійшло в конфлікт з урядовим. На сьогоднішній день уряд вважає, що лише державна монополія має бути на видобуток бурштину. І вони таким чином працюють. Як держава виконує ці функції - ми бачимо. Тому ми теж вимагаємо, щоб на осінь, на вересень щось було винесено. Уряд хай пропонує своє бачення, і нехай держава покаже, що може забезпечити порядок при видобутку», - відповів Арешонков.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2016 року Житомирська облрада підготувала новий проект про КП «Бурштин Полісся» - змінили умови призначення керівника. Питання створення комунального підприємства «Бурштин Полісся» на нинішній сесії облради не розглядатимуть, - таке рішення ухвалили на погоджувальній раді 20 липня.

Фоторепортаж з сесії Житомирської обласної ради:

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі