Політика

Юрій Мойсеєв за припинення депутатських «шоу» в Житомирській міській раді

21 July 2016, 15:24

Всім уже набридли депутатські «шоу», треба активно працювати в комісіях і швидко розглядати питання на сесіях.

Про це 21 липня після завершення першого пленарного засідання сесії міської ради розповів журналістам ініціатор «нововедення» щодо голосування питань без обговорення, голова бюджетної комісії і фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Мойсеєв.

«Ми сьогодні дуже ефективно і плідно попрацювали – більше 40 питань за три години (розглянули) і це нормально, так і потрібно працювати. Взагалі в інших містах сесії відбуваються 2-3 години і розглядають велику кількість питань, бо вже все підготовлено і всі розуміють, про що йдеться мова... Насправді є дійсно частина депутатів, які спеціально не ходять на комісії, не задають ці всі питання на комісіях, тому що чекають сесії. Тому що там будуть відеокамери, будуть журналісти, будуть показувать по телевізору і вони задають питання, щоб дивитися – що буде відбуватися: хто кого завалить, чи відбудеться сесія, чи не відбудеться. І чим складніше проходить питання, чим більше вони «валять» людину, яка підготувала цей проект рішення, і тим вони, напевне, більше отримують задоволення від цього всього. А насправді, мені здається, люди вже трошки втомилися дивитися на те шоу, яке відбувається в Верховній Раді, включають наше місцеве телебачення – дивляться, що те саме відбувається в міських радах. Насправді, вже й нам набридло сидіти і дивитися, що відбувається. «Театр одного актера» - мабуть це, все ж таки, не тут», - сказав Юрій Мойсеєв.

Нагадаємо, на початку дванадцятої сесії Житомирської міської ради більшість депутатів підтримали пропозицію Мойсеєва голосувати за проекти рішень без обговорення. Після цього фракції «Батьківщини» та Радикальної партії залишили сесійну залу, але представники РПЛ згодом повернулися.

Детальніше дивіться у відеосюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі