Влада

У Житомирі хочуть провести конкурс проектів будівництва ГЕС на річці Тетерів та в Денишах

14 December 2015, 16:00

Влада Житомира збирається провести конкурси на визначення кращих інвестиційних проектів будівництва гідроелектростанцій на річці Тетерів в місті Житомирі та селі Дениші Житомирського району.

Проект рішення виконкому Житомирської міськради «Про проведення конкурсів на визначення кращих інвестиційних проектів будівництва гідроелектростанцій на річці Тетерів в місті Житомирі та селі Дениші Житомирського району Житомирської області» розміщений на сайті мерії.

Члени виконкому будуть голосувати за затвердження Положення про умови проведення конкурсу з визначення кращих інвестиційних проектів будівництва двох ГЕС та створення конкурсної комісії з визначення кращих інвестиційних проектів.

Головою конкурсної комісії планують призначити першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олексія Ясюнецького.

Термін проведення конкурсу – до 5 лютого 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info, про відновлення ГЕС у Житомирі влада почала говорити ще в 2011 році.

У лютому 2012 року мерія відмовилася від 10 мільйонів гривень, які Кабмін виділив на ремонт аварійної дамби в Житомирі.

У січні 2013 року депутати не підтримали проект будівництва гідроелектростанції, яку збиралося будувати ТОВ «Метасинтез».

Володимир Дебой обіцяв відкриття житомирської ГЕС у 2014 році.

У червні 2015 року міська рада хотіла надати дозвіл ТОВ «Свободна Енергія» з міста Хмельницького на розроблення проекту землеустрою щодо відведення 0,4 га землі по провулку 2-му Кривому, 10а для будівництва електростанції, але це не було підтримано депутатами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі