Влада

Влада Житомира виставляє на конкурс право користування аварійною греблею

11 April 2016, 17:49

Житомирська міська рада почала приймати пропозиції на право укладання договору користування гідротехнічною спорудою.

Відповідне оголошення опубліковане на сайті міської ради 8 квітня.

«Виконавчий комітет Житомирської міської ради приймає пропозиції на право укладання договору користування гідротехнічною спорудою, що знаходиться на річці Тетерів в місті Житомирі (провулок 2-й Кривий, 10-а) – ЛОТ 1; та право користування правим донним водоскидний отвором гідротехнічної споруди, що знаходиться на річці Тетерів в селі Дениші Житомирського району Житомирської області – ЛОТ 2», - йдеться в повідомленні.

Для отримання конкурсної документації та детальної інформації звертайтесь на адресу департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради (майдан ім. С.П. Корольова, 4/2, кабінет №265) або за телефоном +38 (0412) 48-11-94.

Конкурсні пропозиції приймаються до 29 квітня 2016 року.

Нагадаємо, в грудні минулого року на сайті міської ради був опублікований проект рішення виконкому «Про проведення конкурсів на визначення кращих інвестиційних проектів будівництва гідроелектростанцій на річці Тетерів в місті Житомирі та селі Дениші Житомирського району Житомирської області».

Міськвиконком проголосував за це 16 грудня, конкурс мали провести до 5 лютого 2016 року.

20 січня цього року рішенням міськвиконкому внесли зміни до Положення про умови проведення конкурсу – з переліку основних критеріїв визначення переможця конкурсу виключили один пункт, який стосувався землі: «Для учасника конкурсу, що подає конкурсну пропозицію по будівництву гідроелектростанції на річці Тетерів в селі Дениші Житомирського району Житомирської області наявність договорів оренди (суборенди чи іншого правового використання вже виділеної земельної ділянки) для будівництва гідроелектростанції».

Як повідомляв Житомир.info, про відновлення ГЕС у Житомирі влада почала говорити ще в 2011 році. У лютому 2012 року мерія відмовилася від 10 мільйонів гривень, які Кабмін виділив на ремонт аварійної дамби в Житомирі. У січні 2013 року депутати не підтримали проект будівництва гідроелектростанції, яку збиралося будувати ТОВ «Метасинтез». Мер Володимир Дебой обіцяв відкриття житомирської ГЕС у 2014 році.

Інвестиційний проект компанії «Свободная энергия», який передбачає ремонт греблі та будівництво на ній міні-гідроелектростанції, презентували на бюджетній комісії міської ради ще у вересні 2014 року: інвестор обіцяв за власний кошт провести капітальний ремонт греблі за адресою пров. Кривий, 2 з подальшим будівництвом міні-ГЕС. В червні минулого року на сайті міської ради був опублікований проект рішення сесії про надання дозволу ТОВ «Свободна Енергія» з міста Хмельницького на розроблення проекту землеустрою щодо відведення 0,4 га землі по провулку 2-му Кривому, 10а для будівництва електростанції, але депутати цей проект не підтримали

Питання про розгляд звернення товариства з обмеженою відповідальністю «Свободна енергії» було у порядку денному сесії міської ради, яка відбулася 9 лютого 2016 року, але до його розгляду на сесії справа так і не дійшла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі