Влада

Який мораторій на підвищення тарифів підписав мер Житомира Сергій Сухомлин

4 August 2016, 10:48

Мер Житомира Сергій Сухомлин підписав рішення міської ради «Про встановлення мораторію (заборони) на введення в дію з 01 липня 2016 року підвищених цін та тарифів для населення на житлово-комунальні послуги в м.Житомирі».

Текст документу оприлюднений на сайті міської ради.

«Житомирська міська рада вирішила звернутися до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України з вимогами:

1. Встановити мораторій до 01 жовтня 2016 року на підвищення тарифів для населення на житлово-комунальні послуги, а саме: електричну енергію, природний газ, теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, послуги з гарячого водопостачання та водовідведення.

2. Заборонити нараховувати з 01 липня 2016 року та стягувати з населення пеню за несвоєчасне внесення плати за комунальні послуги», - йдеться у документі.

Тобто, мораторію на підвищення тарифів для жителів Житомира фактично немає.

Нагадаємо, на позачерговій сесії міської ради 14 липня депутати розглядали проект рішення про мораторій, підготовлений депутатами від ВО «Свобода», та звернення до Верховної Ради та Кабінету міністрів від ВО «Батьківщина» та Радикальної партії. Після обговорення, мораторій і звернення вирішили прийняти одним рішенням сесії, в яке вніс свої поправки мер Сергій Сухомлин, за це одноголосно проголосували всі 40 присутніх – 39 депутатів (з 42) та мер. Станом на 17 липня рішення ще не було підписане мером, він пояснював це тим, що розбираються, об’єднують все в один документ.

 

Скрін підписаного рішення з сайту міської ради

Як повідомляв Житомир.info, віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко назвав рішення Житомирської міської ради про мораторій на підвищення тарифів інформаційно шкідливим, політичним і популістським та радив житомирянам не зважати на нього і оформлювати субсидії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі