Місто

План заходів до Дня Житомира: «ДжазоМир», «Бандера-Фест» та «Культурна версія»

9 August 2016, 16:55

На сайті першого Космічного напівмарафону до Дня міста оприлюднений план відзначення 1132-річчя від дня заснування Житомира.

Цього року День міста будуть святкувати 2-4 вересня. Основні заходи проходитимуть на двох майданах – Корольова та Соборному і на вулиці Михайлівській. Детальніше про заплановані фестивалі, акції, виставки та змагання дивіться тут.

Нагадаємо, традиційно День міста святкували в другу суботу вересня, але на позачерговій сесії міськради 14 липня депутати більшістю голосів змінили дату святкування Дня міста: в 2016 році урочистості проходитимуть 3 вересня.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році через військові події на сході України у Житомирі скасували гучне святкування Дня міста, а замість урочистостей провели на Михайлівський двогодинний телемарафон зі Слов’янськом «95-та, ми з вами!». Минулого року, напередодні місцевих виборів, в.о. мера Любов Цимбалюк була не проти масштабного відзначення Дня міста і гала-концерту на майдані Соборному за участі Руслани. А за підтримки Сергія Сухомлина проводили проект «День міста. Культурна версія», де виступала Джамала та симфонічний оркестр «Lords of the Sound».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі